LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

27|01
2022
12:15

Εσπασαν τα ισόβια για τη μεγάλη χασισοφυτεία στους Γαργαλιάνων

Η αναγνώριση ελαφρυντικού στους δύο κατηγορούμενους για μία από τις μεγαλύτερες χασισοφυτείες των τελευταίων ετών στην αγροτοδασική περιοχή "Κοκκινοχώραφα" των Γαργαλιάνων με 1.142 δέντρα έως 4,5 μέτρα, “έσπασε” την πρωτόδικη ποινή των ισοβίων που τους είχε επιβληθεί.

Το Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας επέβαλε χθες στον καθένα από τους καταδικασθέντες, έναν 54χρονο από τη Μεθώνη και έναν 51χρονο Γαργαλιανιώτη, ποινή κάθειρξης 8 ετών για καλλιέργεια και διακίνηση χασίς, αναγνωρίζοντας ότι συμπεριφέρονται καλά μέσα στη φυλακή και συμμετέχουν σε δραστηριότητες που θα βοηθήσουν στην κοινωνική τους επανένταξη.

Οι δυο τους πιάστηκαν στις 4 Σεπτεμβρίου 2017 μέσα στη φυτεία να κορφολογάνε τα τεράστια χασισόδεντρα και φυσικά αποδέχτηκαν ότι αυτοί είναι οι καλλιεργητές. Η καλλιέργεια ήταν καλά κρυμμένη με ψηλά δέντρα τριγύρω και η φυτεία ποτιζόταν και λιπαινόταν αυτόματα, ενώ νερό και λίπασμα έπεφτε σε κάθε ρίζα ξεχωριστά. Οι φούντες ήταν όλες δεμένες με σύρμα και σκοινί για να μην σπάσουν από τον αέρα, ενώ στα σημεία όπου ο μαύρος σωλήνας με τον οποίο έκλεβαν νερό δεν καλυπτόταν από τη βλάστηση, οι κατηγορούμενοι τον είχαν ψεκάσει με σκούρο πράσινο σπρέι για να μην διακρίνεται.

ΧΑΣΙΣΟΔΕΝΤΡΑ “ΘΗΡΙΑ”

Ο αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η υπηρεσία τους είχε την πληροφορία ότι κάποιοι καλλιεργούν μια μεγάλη φυτεία στην περιοχή από τις αρχές του καλοκαιριού. Ξεκίνησαν λοιπόν να αναζητούν πού βρίσκεται αυτή η φυτεία, αλλά παρά τις προσπάθειές τους δεν κατάφεραν να την εντοπίσουν -κι αυτό, όπως φάνηκε μετά την ανακάλυψή της, οφειλόταν σε όλα εκείνα τα μέτρα προστασίας και το... καμουφλάζ που είχαν κάνει οι δύο κατηγορούμενοι.

Οι αστυνομικοί όμως επανήλθαν στην περιοχή στις 19 Αυγούστου για να ψάξουν τη χασισοκαλλιέργεια, αυτή τη φορά από αέρος με το ελικόπτερο της Αστυνομίας. Και από ψηλά φαινόταν σε κάποια κομμάτια της, σε 200 μέτρα απόσταση από τον κεντρικό δρόμο Φιλιατρά - Κορυφάσιο, κάτω από την εκκλησία του Προφήτη Ηλία. Οπως εξήγησε ο αστυνομικός, τριγύρω υπήρχαν ψηλά δέντρα που την έκρυβαν στο μεγαλύτερο μέρος της.

Τα δέντρα “θηρία” από 2 έως και 4,5 μέτρα ήταν σε πλήρη ανάπτυξη και φουντιασμένα από χαμηλά, σχεδόν σε κάθε κλαρί τους. Η φυτεία εκτεινόταν σε 3 στρέμματα, σε διαδοχικές λαχίδες και όπως εκτίμησε ο αστυνομικός θα έβγαζαν έως 1 κιλό χασίς το καθένα. Είπε ακόμα ότι και οι δύο είχαν απασχολήσει ξανά την υπηρεσία τους για ναρκωτικά και ο 51χρονος μάλιστα για καλλιέργεια.

Οι κατηγορούμενοι στην απολογία τους παραδέχτηκαν ότι μαζί έβαλαν την φυτεία. Μάλιστα υποστήριξαν ότι μετάνιωσαν και κατάλαβαν το λάθος τους μέσα στη φυλακή, γι’ αυτό και παρακολούθησαν πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ στις φυλακές Ναυπλίου, αλλά και παιδαγωγικά προγράμματα από εθελοντές εκπαιδευτικούς, ώστε να ξαναβρούν τον εαυτό τους. Και οι δύο επικαλέστηκαν ότι είχαν εθιστεί σε τέτοιο βαθμό από βαριά ναρκωτικά που θα... αντάλλασσαν το χασίς με ηρωίνη και κοκαΐνη.

Πηγή: Eleftheriaonline.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

https://www.facebook.com/sotiris.vendras

ΑΝΑΓΝΩΠΟΥΛΟΙ FARM