LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

28|01
2022
12:37

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Πατρινοί Πυροσβέστες στη «μάχη» της Αττικής (photos-video)

Πυροσβέστες και άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας, υπό αντίξοες συνθήκες, απεγκλώβισαν οδηγούς και αυτοκίνητα και μετέφεραν σε νοσοκομεία εγκλωβισμένα άτομα με προβλήματα υγείας.

Στην πρώτη γραμμή βρέθηκαν για ακόμα μια φορά πυροσβέστες από την Πάτρα. Από το βράδυ της Δευτέρας κλιμάκιο 14 πυροσβεστών από τον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό και συνολικά 8 χειριστές – οδηγοί (εναλλάξ βάρδιες) του ερπυστριοφόρου της 6ης ΕΜΑΚ ρίχθηκαν στη «μάχη» με τον χιονιά που χτύπησε την Αττική.

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Πατρινοί Πυροσβέστες στη «μάχη» της Αττικής ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Η 14μελής ομάδα, με επικεφαλής τον πυρονόμο Βασίλη Φερτάκη, πρόεδρο Πυροσβεστών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, μετέβη αρχικά στην ευρύτερη περιοχή του Αμαρουσίου, προχωρώντας στον απεγκλωβισμό πολιτών από οχήματα. Παράλληλα μετέφεραν σε διάφορα νοσοκομεία άτομα με προβλήματα υγείας, που αδυνατούσαν να μετακινηθούν λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΙ

Από τα ξημερώματα της Τρίτης, υπό τον συντονισμό και την καθοδήγηση του αχαιού αττικάρχη, υποστράτηγου Γιάννη Πετρούτσου, επιχείρησαν στην Αττική Οδό, στο ύψος της λεωφόρου Μαραθώνος. Υπό αντίξοες συνθήκες, απεγκλώβισαν οδηγούς και αυτοκίνητα που είχαν ακινητοποιηθεί και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας του αυτοκινητοδρόμου.

 Κακοκαιρία «Ελπίς»: Πατρινοί Πυροσβέστες στη «μάχη» της Αττικής ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Πατρινοί Πυροσβέστες στη «μάχη» της Αττικής ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Στο σημείο το βράδυ της ίδιας ημέρας, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», βρέθηκαν ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, οι οποίοι συνεχάρησαν την Πατρινή αποστολή για τον επαγγελματισμό και την αυτοθυσία που επέδειξαν τις δύσκολες ώρες.

ΔΙΑΣΩΣΕΙΣ

Την ίδια ώρα τα πληρώματα του ερπυστριοφόρου της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας, μέχρι και χθες, επενέβησαν σε τουλάχιστον 30 σοβαρά περιστατικά διάσωσης σε Ηλιούπολη και Καρεά, που έχρηζαν άμεσης μεταφοράς σε νοσηλευτικά ιδρύματα. Επρόκειτο για περιπτώσεις νεφροπαθών και καρδιολογικών ασθενών, αλλά και τραυματιών από πτώσεις εξαιτίας του πάγου.

Οι υπηρετούντες του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού επέστρεψαν στην Πάτρα αργά το μεσημέρι της Τετάρτης, συνεχίζοντας με την εκτέλεση 24ωρης υπηρεσίας.

Πηγή: Pelop.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ