LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

01|04
2022
10:25

Πάτρα – θάνατος Τζωρτζίνας: Είχε συνεργό η Ρούλα Πισπιρίγκου; Τι εξετάζουν οι αρχές

Για πολλές εβδομάδες οι ιατροδικαστές αλλά και η ΕΛ.ΑΣ εξέταζαν λεπτομερώς την υπόθεση των θανάτων των τριών κοριτσιών της οικογένειας από την Πάτρα προσπαθώντας να ενώσουν τα κομμάτια του παζλ.

Τελικά η κεταμίνη που βρέθηκε σε τρομερά υψηλή ποσότητά στο αίμα της 9χρονης Τζωρτζίνας από τις τοξικολογικές εξετάσεις, έδειξε την αιτία θανάτου του μεγαλύτερου κοριτσιού της οικογένειας και οδήγησε στη σύλληψη της μητέρας Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Το παιδί πέθανε δυο φορές, όχι μία»

«Ξέραμε ότι το παιδί είχε πεθάνει δύο φορές και όχι μία. Η πρώτη φορά ήταν στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας στις 11 Απριλίου του 2021. Παρούσα και μόνη με το παιδί ήταν η μητέρα της. Κανείς άλλος δεν βρισκόταν στο δωμάτιο, παρά μόνον η Ρούλα Πισπιρίγκου. Όταν κλήθηκαν οι γιατροί η Τζωρτζίνα ήταν νεκρή. Της έκαναν καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση για πάνω από 50 λεπτά. Το παιδί επέζησε, όμως, είχε υποστεί υποξική - ισχαιμική εγκεφαλοπάθεια. Μέχρι τότε μιλούσαμε για ένα υγιές παιδί που έσφυζε από ζωή. Μετά από αυτό η Τζωρτζίνα ξύπνησε αλλά ήρθε ξανά στη ζωή ως τετραπληγική», προσθέτουν. Το συγκεκριμένο περιστατικό εκτιμάται ως απόπειρα ανθρωποκτονίας πιθανότατα με την ίδια ουσία. Οι συνολικές απόπειρες δολοφονίας της εννιάχρονης, όπως αναλύονται στη δικογραφία, ανέρχονται στις 9.

Σύμφωνα με τους έμπειρους αστυνομικούς, που μιλούν στο ethnos.gr διατηρώντας την ανωνυμία τους, οι Αρχές οδηγήθηκαν στη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου χωρίς την κατάθεσή της, χωρίς την ομολογία της, αλλά με αδιάσειστα στοιχεία σε βάρος της.

«Τα 6,5 mg κεταμίνης ανά λίτρο αίματος σε συνδυασμό με τις καταθέσεις των γιατρών και του γεγονότος ότι στις 29 Ιανουαρίου ήταν και πάλι ο μόνος άνθρωπος μέσα στο δωμάτιο του παιδιού, είναι ακλόνητα στοιχεία. Σε δύο φάσεις νοσηλειών του παιδιού που δεν ήταν παρούσα δεν είχε συμβεί το παραμικρό. Ή θα ήταν η μητέρα από πίσω ή κάποιος άλλος, άσχετος. Την τελευταία ώρα που το παιδί ξεψύχησε ο μοναδικός άνθρωπος στο δωμάτιο ήταν η μητέρα και αυτή τη φορά ήταν αποφασισμένη να αποτελειώσει το παιδί της και να ολοκληρώσει με απόλυτη ψυχραιμία και διαύγεια κινήσεων το σατανικό της έργο. Και να μην ομολογήσει ποτέ, που θα το κάνει, εκείνη είναι η δολοφόνος», υπογραμμίζουν.

«Δεν υπάρχει συνεργός στην περίπτωση της Τζωρτζίνας»

Την ώρα που η Ρούλα Πισπιρίγκου στις συνομιλίες της με τους αστυνομικούς της Ασφάλειας διατείνεται ότι είναι αθώα και δηλώνει κατηγορηματικά ότι «δεν σκότωσα εγώ το παιδί μου» ήδη υπάρχει μία μεγάλη συζήτηση για το εάν έδρασε μόνη ή υπάρχουν συνεργοί. Ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εμφανίζονται κάθετοι και δηλώνουν:

«Δεν υπάρχει συνεργός τουλάχιστον για την περίπτωση δολοφονίας της Τζωρτζίνας. Η μάνα ήταν μόνη της στο δωμάτιο. Κανείς άλλος δεν ήταν παρών. Και ήταν μόνη της και όλες τις άλλες εννέα φορές που φέρεται να προσπάθησε να κάνει κακό στο παιδί της. Αναμένουμε απαντήσεις σε δευτερεύοντα ζητήματα, όπως το πώς και από πού προμηθεύτηκε την κεταμίνη, αλλά μέχρι τώρα δείχνει ότι λειτούργησε απολύτως μόνη».

Ό,τι ψηφιακό πειστήριο ανήκει στην 33χρονη, όπως κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές κ.ά., έχουν κατασχεθεί και έχουν σταλεί για ανάλυση στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Από εκεί οι αστυνομικοί θα λάβουν σημαντικές απαντήσεις, που ενδεχομένως φωτίσουν ακόμη περισσότερο την φρίκη.

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι «για την ώρα δεν πρόκειται να καλέσουμε για κατάθεση για την υπόθεση της Τζωρτζίνας ούτε τον πατέρα ούτε την μητέρα και την αδελφή της 33χρονης ούτε κανέναν άλλον. Η υπόθεση αυτή έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Θα κάνουμε κάτι άλλο μόνον εφόσον μας ζητηθεί από την Εισαγγελία ή χρειαστεί βάσει της προανάκρισης». Δεν αποκλείεται, πάντως, να κληθούν άμεσα κιόλας για καταθέσεις για το δεύτερο σκέλος των ερευνών.

Πηγή: Ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

Studio Μαθηματικών