LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

07|04
2022
08:12

Γαστούνη: Υπεγράφη το έργο αξιοποίησης των πρώην αποθηκών ΑΣΟ - Φαρμάκης: Στο τέλος της διαδρομής θα έχουμε ωφέλιμα έργα για την κοινωνία

Αποτελεσματική η συνεργασία Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας - Δ. Πηνειού - Ανάδοχος η «Εργογένεσις ΑΤΕ»

Οι εγκαταλελειμμένες επί σειρά ετών πρώην αποθήκες του ΑΣΟ στη Γαστούνη, ύστερα από την γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία Περιφέρειας ΔΕ και Δήμου Πηνειού, παίρνουν τη θέση που τους αξίζει στην ιστορία, με την υπογραφή της σύμβασης  για την αξιοποίησή τους.

Παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη, του Γεν. Γραμματέα του Δήμου, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων, της προέδρου της Κοινότητας Γαστούνης, προϊσταμένων της Τεχνικής και Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ ο Δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας «Εργογένεσις ΑΤΕ» Διονύσης Σταυρόπουλος, υπέγραψαν τη σύμβαση του έργου «Αξιοποίηση- διαμόρφωση πρώην αποθηκών ΑΣΟ Γαστούνης σε σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο ελληνικών αγροτικών προϊόντων, μεταποιητικών προϊόντων των επιχειρήσεων και δραστηριοτήτων τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων αγροτικής παραγωγής», έργο 3.350.000 ευρώ που έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ωφέλιμο και αναζωογονητικό έργο για την τοπική κοινωνία

Ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι “… είμαι εδώ γιατί μοιράζομαι την αγωνία όλων των ανθρώπων της αυτοδιοίκησης.
Έχουμε την ένταξη ενός έργου τέλη του 2020 και σε πέντε μήνες την δημοπράτηση.
Για όσους γνωρίζουν και για όσους θέλουν να συγκρίνουν. Δεν θα βρουν πολλά τέτοια παραδείγματα. Και ταυτόχρονα αυτό σημαίνει ότι έχουμε και γρήγορα την ανάδειξη ενός αναδόχου. Για να γίνουν όλα αυτά υπήρξε σωστή προτεραιοποίηση, τήρηση της πολιτικής συμφωνίας, άριστη συνεργασία από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και τώρα απομένει η συνέχιση της επίβλεψης από τις τεχνικές υπηρεσίες για την ορθή εκτέλεση του έργου και η σωστή δουλειά εκ μέρους του αναδόχου. Για να έχουμε στο τέλος αυτής της διαδρομής ένα έργο το οποίο θα είναι χρήσιμο, ωφέλιμο, αναζωογονητικό για την τοπική κοινωνία και οικονομία”.

Σειρά μεγάλων έργων

Ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος, αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την συνεργασία που έχουν, δήλωσε ότι “…με τη βοήθεια των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου μας και της Περιφέρειάς, με τη βοήθεια της οικονομικής υπηρεσίας αλλά και πρωτίστως με την οργανωτική ικανότητα του τότε γενικού γραμματέα του Δήμου μας, καταφέραμε να παρουσιάσουμε προτάσεις αξιόπιστες. Θέλω να σας ευχαριστήσω και να εκφράσω την ιδιαίτερη συγκίνησή μου γιατί ένα εγκαταλελειμμένο συγκρότημα, το οποίο έζησε μέρες δόξας από το 80 και πίσω, σήμερα το εμπιστευόμαστε σε μία αξιόπιστη εταιρεία με την σιγουριά ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια να έχουμε το έργο που πρέπει σε πολύ λιγότερο από τους 12 μήνες, που είναι η συμβατική του υποχρέωση. Έτσι για να το χαρούμε εμείς η Περιφέρεια και κυρίως ο λαός της περιοχής. Ο τίτλος του έργου είναι «Αξιοποίηση, διαμόρφωση πρώην αποθηκών ΑΣΟ Γαστούνης, σε σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο ελληνικών αγροτικών προϊόντων, μεταποιητικών προϊόντων των επιχειρήσεων και δραστηριοτήτων τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων αγροτικής παραγωγής». Θα πρέπει όμως να επικαιροποιήσουμε τον τίτλο γιατί δυστυχώς δεν έχουμε τριτοβάθμιες σχολές. Θα ακολουθήσει η υπογραφή της σύμβασης για το Μουσικό Σχολείο, με προϋπολογισμό 8.610.000 €. Και επίσης έπεται η με 5 εκατ. ευρώ ο δρόμος Γαστούνη - Βαρθολομιό, που γρήγορα πιστεύω ότι θα ξεπεράσουμε τα γραφειοκρατικά εμπόδια και θα τον δούμε και εκείνον και πιο πλατύ και φωτισμένο. Από την άλλη μεριά προβάλλω την ανάγκη της ολοκλήρωσης του βιολογικού, του δικτύου αποχέτευσης που αφορά κυρίως στην κωμόπολη του Βαρθολομιού” σημείωσε ο δήμαρχος.

Τέλος ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας κ. Σταυρόπουλος, χαιρέτισε την παρουσία του Περιφερειάρχη στην υπογραφή της σύμβασης, ενός πολύ σημαντικού έργου, όπως είπε, το οποίο θα αναδείξει όλη την περιοχή. “Είναι ένα έργο αναπτυξιακό, στο οποίο θα συμβάλουμε κι εμείς στην επίτευξη του τελικού στόχου. Η εταιρεία η οποία διευθύνω, έχει δείξει αξιόπιστη συμπεριφορά σε ανάλογες κατασκευές και ελπίζουμε ότι και σε αυτή την περίπτωση, θα δώσει τα ίδια δείγματα. Όμως, υπάρχουν και άλλοι συντελεστές, οι οποίοι συμβάλλουν στην επιτυχή ολοκλήρωση ενός έργου, που είναι η ροή χρηματοδότησης, γενικότερες οικονομικές συνθήκες, οι οποίες έχουν ανατραπεί αυτή τη στιγμή. Εμείς όμως συνεχίζουμε να ελπίζουμε και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να πετύχουμε αυτό το στόχο”.

Της υπογραφής της σύμβασης προηγήθηκε από την προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας και την Δημοτική αρχή ξενάγηση του Περιφερειάρχη και συνεργατών του στα εγκαταλελειμμένα κτίρια των αποθηκών.

Στο κτίριο πρώην αποθηκών ΑΣΟ, στην αίθουσα 500τμ και σε 5 αίθουσες των 250τμ, καθώς και στο διώροφο κτίριο που βρίσκεται δίπλα από τις αποθήκες, θα γίνουν εργασίες επισκευής  ανάπλασης και ενίσχυσης  ενώ θα κατασκευαστεί νέο υπόγειο μηχανοστάσιο επιφάνειας 168 τμ.

Αξίζει να τονιστεί ότι στο διώροφο κτίριο θα στεγαστεί το νέο Δημαρχείο ενώ η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας, θα διαθέτει την δική της αίθουσα εκδηλώσεων.

farmakis gast 2

farmakis gast 3

farmakis gast 4

farmakis gast 5

farmakis gast 6

 

 

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών