LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

15|04
2022
07:41

Αντωνακόπουλος: Παραλαμβάνεται η μελέτη για την αναβάθμιση της παραλίας Κατακόλου

Ένα έργο που θα αλλάξει την μορφή του Κατακόλου και θα δημιουργήσει νέα τουριστική προοπτική είναι αυτό που σχεδιάζει ο δήμος Πύργου για το τμήμα από τη μαρίνα του λιμανιού έως την περιοχή Συκιά.

Παρεμβάσεις αντιδιαβρωτικής προστασίας αλλά και αισθητικής αναβάθμισης της παραλίας, που θα αλλάξουν άρδην τα δεδομένα.

Ουσιαστικά με τα έργα αντιδιαβρωτικής προστασίας θα προστατευθεί αυτό το τμήμα του κολπίσκου από τον άγριο καιρό του χειμώνα, όπου η θάλασσα εξαφανίζει την παραλία και ο κυματισμός πολλές φορές μπαίνει στις κατοικίες και τα καταστήματα. Από την άλλη η δημιουργία ήπιου δρόμου ή πεζόδρομου θα προστατέψει επίσης σπίτια και καταστήματα, αλλά θα δώσει άλλη προοπτική στο τμήμα αυτό.

antonakopoulos

Ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος μιλώντας στο ilialive.gr για το συγκεκριμένο έργο τόνισε ότι “… είμαστε συνεπείς στα σχέδιά μας, για την βελτίωση της περιοχής. Ήδη παραλαμβάνουμε τη μελέτη, η οποία έχει να κάνει με έργα αντιδιαβρωτικού χαρακτήρα αλλά και αισθητικής αναβαθμίσης του τμήματος από την μαρίνα μέχρι το κατάστημα Ντόζη όπως ονομάζεται και όλη περιοχή. Ήδη είχαμε αναθέσει σε μελετητικό γραφείο σχετικό με τέτοια έργα και διεκδικούμε την χρηματοδότηση από το πρόγραμμα LIFE με 1,7 εκατ. ευρώ. Εάν δε χρηματοδοτηθεί από εκεί, θα βρούμε αλλού χρηματοδοτική πηγή. Χρειάζεται εκεί να γίνει μία ήπια παρέμβαση με πλακόστρωση χωμάτινου χρώματος και τύπου πλακών, με αναβάθμιση του πρασίνου, μία ανάπλαση ήπια, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα ενός περιπάτου αλλά και την δυνατότητα ανάπτυξης περισσότερων καταστημάτων εκεί στην περιοχή, γιατί είναι μία ουδέτερη, ξηρή και αδιάφορη τουριστικά περιοχή, που νομίζω ότι δεν ταιριάζει στο υπόλοιπο τμήμα του λιμανιού” σχολίασε ο δήμαρχος.

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών