LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

27|10
2019
18:42

Κούρδοι μαχητές: Εμείς δείξαμε πού βρίσκεται ο Μπαγκντάντι - Μας καθυστέρησαν οι Τούρκοι

Ο Κούρδος υψηλόβαθμος αξιωματούχος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) Ρεντούρ Τζελίλ δήλωσε ότι οι δυνάμεις του εντόπισαν τη θέση του  αρχηγού του ISIS και ότι η τουρκική εισβολή καθυστέρησε την επιχείρηση ένα μήνα- Το Ιράκ, από τη μεριά του, ανακοίνωσε πως η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών του ήταν αυτή που εντόπισε το μέρος όπου βρισκόταν ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους

Έκδηλη είναι ανησυχία, ύστερα από τον νέο κύκλο αστάθειας στη Συρία, για την επιστροφή του Ισλαμικού Κράτους. Οι Κούρδοι που πολεμούν κατά των τζιχαντιστών σε περιοχές της βόρειας Συρίας δέχονται συνεχή τουρκικά πυρά, παρά τις συμφωνίες για εκεχειρία. Οι ΗΠΑ κατηγορούνται για ανοχή απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα, οι Κούρδοι όμως υπενθυμίζουν στον Ντόναλντ Τραμπ τον ρόλο που διαδραμάτισαν στην υπόθεση θανάτου του αρχηχού του ISIS.

Συγκεκριμένα, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), επικεφαλής των οποίων είναι οι Κούρδοι, ανακοίνωσαν πως η επιχείρηση, στην οποία σκοτώθηκε ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, έλαβε χώρα αφού οι υπηρεσίες πληροφοριών των SDF εντόπισαν τη θέση του.

Ο Κούρδος υψηλόβαθμος αξιωματούχος των SDF Ρεντούρ Τζελίλ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως οι δυνάμεις του θα εντείνουν τώρα τις επιχειρήσεις συλλογής πληροφοριών και τις προσπάθειες να εντοπίσουν πυρήνες του Ισλαμικού Κράτους που βρίσκονται εν υπνώσει.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η τουρκική επίθεση στη βορειοανατολική Συρία ευθύνεται για το γεγονός ότι η επιχείρηση εναντίον του Μπαγκντάντι καθυστέρησε περισσότερο από έναν μήνα.

Βαγδάτη: Πληροφορήσαμε την Ουάσινγκτον το μέρος όπου κρυβόταν ο Μπαγκντάντι

Το Ιράκ, από τη μεριά του, ανακοίνωσε πως η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών του ήταν αυτή που εντόπισε τη θέση στην οποία βρισκόταν ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι και ενημέρωσε τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες πραγματοποίησαν επιδρομή και τον σκότωσαν.

«Έπειτα από διαρκή παρακολούθηση και τον σχηματισμό μιας εξειδικευμένης δύναμης κρούσης σε διάστημα ενός ολόκληρου χρόνου, η ιρακινή Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ενεργώντας με ακριβείς πληροφορίες στάθηκε ικανή να εντοπίσει το άντρο στο οποίο κρυβόταν στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ ο αρχηγός των τρομοκρατών του Νταές Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι και αυτοί που ήταν μαζί του», ανέφεραν σε δήλωσή τους οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις.

Αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών είχε πει νωρίτερα σήμερα στο Ρόιτερ πως το Ιράκ γνωστοποίησε στις Ηνωμένες Πολιτείες την τοποθεσία στην οποία βρισκόταν ο Μπαγκντάντι.

Στην επαρχία Ιντλίμπ ο Μπαγκντάντι έφτασε το 2014 όταν ανακοίνωσε ότι θα ιδρύσει το χαλιφάτο σε περιοχές του Ιράκ και της Συρίας.
 
Στη συνέχεια το Ισλαμικό Κράτος προχώρησε σε σειρά θηριωδιών, σκορπίζοντας χιλιάδες θανάτους.

Η τζιχαντιστική οργάνωση εφάρμοσε κτηνώδη νόμο σε σχεδόν οκτώ εκατομμύρια ανθρώπους, στις περιοχές που βρίσκονταν κάτω από τον ζυγό της, ενώ πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις από τους ISIS καταγράφηκαν σε όλο τον κόσμο.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την ήττα του χαλιφάτου νωρίτερα αυτήν την χρονιά.

Αναμφισβήτητα ο θάνατος του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους θα χρησιμοποιηθεί ως θρίαμβος από τον Αμερικανό πρόεδρο, σε μια περίοδο που δέχεται πυρά για τη στάση του απέναντι στους Κούρδους της Συρίας.

Τον θάνατο του Μπαγκντάντι ανακοίνωσε και επίσημα ο Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαιώνοντας τις φήμες που είχαν κυκλοφορήσει από τα ξημερώματα της Κυριακής

Σύμφωνα με τον Τραμπ ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους «πέθανε αφού βρέθηκε σε ένα αδιέξοδο σε ένα τούνελ».

«Πέθανε κλαίγοντας» είπε ο Τραμπ προσθέτοντας ότι αφενός κανείς Αμερικανός δεν τραυματίστηκε και αφετέρου ότι στο σπίτι που εντοπίστηκε ήταν 11 παιδιά που εκκενώθηκαν χωρίς να τραυματιστούν.

«Όσοι απέμειναν ήταν ο Μπαγκντάντι στο τούνελ με 3 παιδιά που οδηγήθηκαν σε σίγουρο θάνατο. Όταν έφτασαν στο τέλος του τούνελ ο Μπαγκντάντι πυροδότησε το γιλέκο με εκρηκτικά που φορούσε και σκότωσε τα τρία παιδιά» είπε ο Τραμπ.
 
Πηγή: Protothema.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών