LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

17|01
2020
08:55

Πρόταση Βαρουφάκη για τη Μάγδα Φύσσα ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας: «Εξάψαλμος» στα social media

Δεκάδες επικριτικά μηνύματα στο Twitter - Πώς υποδέχθηκε η μητέρα του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα την πρόταση του ΜέΡα25 - Τι απάντησε το κόμμα του Βαρουφάκη

Δριμύτατη κριτική για την απόφαση του ΜέΡα25 να προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη μητέρα του Παύλου Φύσσα, ο οποίος δολοφονήθηκε από στέλεχος της Χρυσής Αυγής. Το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη και ο ίδιος, δεν είχαν μιλήσει, ούτε ενημερώσει σχετικά τη Μάγδα Φύσσα, γεγονός που καυτηριάστηκε ιδιαίτερα έντονα από τους πολίτες.

Ειδικότερα στα social media, έγινε ένας χαμός, καθώς δεκάδες ήταν τα επικριτικά σχόλια απέναντι στο ΜέΡα25 και τον Γιάνη Βαρουφάκη, με την κριτική να εστιάζεται ακριβώς στο γεγονός ότι η μητέρα του νέου που χάθηκε άδικα, δεν ρωτήθηκε, ούτε ενημερώθηκε.

Η ίδια σε δηλώσεις της, χαρακτήρισε τιμητική την πρόταση, αλλά δεν την αποδέχθηκε, καθώς μέλημά της δεν είναι να ενεργοποιηθεί στην πολιτική σκηνή. «Τον ευχαριστώ πολύ για την εξαιρετικά τιμητική αυτή πρόταση, για την οποία δεν ήμουν ενήμερη, αλλά δεν μπορώ να την αποδεχτώ», σημειώνει η Μάγδα Φύσσα, επικαλούμενη δύο λόγους για την άρνησή της. «Αφ’ ενός διότι έχω αφιερώσει όλες μου τις δυνάμεις στην ολοκλήρωση της δίκης της ναζιστικής οργάνωσης, η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία για μένα προσωπικά αλλά και για τη δημοκρατία στον τόπο μας, αφ’ ετέρου διότι έχω ξεκαθαρίσει και στο παρελθόν ότι δεν ασχολούμαι με την πολιτική», εξήγησε.

Αναλυτικά, η Μάγδα Φύσσα αναφέρει: «Πληροφορήθηκα από τα μέσα ενημέρωσης την πρόθεση του κ. Βαρουφάκη να με προτείνει για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τον ευχαριστώ πολύ για την εξαιρετικά τιμητική αυτή πρόταση, για την οποία δεν ήμουν ενήμερη, αλλά δεν μπορώ να την αποδεχτώ. Αφ’ ενός διότι έχω αφιερώσει όλες μου τις δυνάμεις στην ολοκλήρωση της δίκης της ναζιστικής οργάνωσης, η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία για μένα προσωπικά αλλά και για τη δημοκρατία στον τόπο μας, αφ’ ετέρου διότι έχω ξεκαθαρίσει και στο παρελθόν ότι δεν ασχολούμαι με την πολιτική».

Η απάντηση του MεΡΑ25 για τη Μάγδα Φύσσα

Σε απάντηση σχολίων και αντιδράσεων σχετικά με την πρόταση του ΜέΡΑ 25 για την Προεδρία της Δημοκρατίας, το γραφείο τύπου του κόμματος σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι «η Μάγδα Φύσσα θεώρησε την πρότασή μας τιμητική, και μας ευχαρίστησε για αυτήν, μας τιμά. Το ότι δεν την αποδέχθηκε την τιμά και επιβεβαιώνει ότι οι αγωνιστές δεν αγωνίζονται για τα αξιώματα και, για αυτό, αποτελούν την καλύτερη επιλογή για ένα συμβολικό αξίωμα όπως η Προεδρία της Δημοκρατίας».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το ΜέΡΑ25», «όπως είπε ο Γραμματέας μας, κρίνει ότι «δεν υπάρχει πρόσωπο που να μπορεί να συμβολίσει καλύτερα την ενότητα εναντίον της μισαλλοδοξίας, της διχόνοιας και του αυταρχισμού από τη Μάγδα Φύσσα». Βέβαια, όπως ακόμα δήλωσε, «το ΜέΡΑ25 δεν έχει την κοινοβουλευτική δύναμη να προωθήσει την υποψηφιότητά της» - και για αυτό πρότεινε σε βουλευτές άλλων κομμάτων να την υποστηρίξουν ώστε «να δοθεί ένα δυνατό μήνυμα στο πλαίσιο της λαϊκής ενότητας και του ανθρωπισμού».

Την ίδια στιγμή, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «δεν μας εξέπληξε η αντίδραση εκείνων που επιλέγουν πρόσωπα συστημικά με στόχο να ακυρώσουν το κάλεσμα για ενότητα εναντίον της μισαλλόδοξης ακροδεξιάς, το κάλεσμα που συμβολίζει η θέση»

«Εξάψαλμος» στα social media

Οι πολίτες, πάντως, στα social media, δεν ήταν τόσο ευγενικοί και ψύχραιμοι, καθώς θεώρησαν -στην καλύτερη περίπτωση- αστοχία, την πρόταση του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη για τη Μάγδα Φύσσα. Ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης, αναδείκνυε στον προσωπικό του λογαριασμό κριτικές, ζητώντας από τον κόσμο να μην εστιάζει στο γεγονός ότι η μητέρα του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα, δεν ρωτήθηκε ή δεν ενημερώθηκε.
 
Δείτε τον... εξάψαλμο που κατέβασαν οι χρήστες του Twitter για την πρόταση του ΜέΡα25:

VAR1
VAR2
VAR3
VAR4
VAR5

Πηγή: Protothema.gr - Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ