LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

10|02
2020
14:26

Αίγυπτος: Άγριες συγκρούσεις τζιχαντιστών με τον στρατό στο Βόρειο Σινά

Κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών οι άνδρες των αιγυπτιακών ένοπλων δυνάμεων σκότωσαν 10 τρομοκράτες και κατέστρεψαν όχημα 4x4 που χρησιμοποιούσαν οι τρομοκράτες

Ο αιγυπτιακός στρατός απώθησε την Κυριακή «τρομοκρατική» επίθεση εναντίον υποδομών των υπηρεσιών ασφαλείας στην περιφέρεια του Βόρειου Σινά, σκοτώνοντας 10 από τους δράστες και υφιστάμενος επτά απώλειες — νεκρούς και τραυματίες — στις τάξεις του, γνωστοποίησε το γενικό επιτελείο με μια λακωνική ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών οι άνδρες των αιγυπτιακών ένοπλων δυνάμεων «σκότωσαν 10 τρομοκράτες και κατέστρεψαν όχημα 4x4 που χρησιμοποιούσαν οι τρομοκράτες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επτά στρατιωτικοί σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν, προστίθεται χωρίς να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες.

Βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για την καταδίωξη και την εξάλειψη τζιχαντιστών που διέφυγαν, κατά το επιτελείο.

Ο αιγυπτιακός στρατός πασχίζει εδώ και χρόνια να καταστείλει την εξέγερση τζιχαντιστών στο Βόρειο Σινά (βορειοανατολικά), που κλιμακώθηκε μετά την ανατροπή του στο μεταξύ θανόντος ισλαμιστή πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μούρσι τον Ιούλιο του 2013.

Οι ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν τον Φεβρουάριο του 2018 ευρείας κλίμακας «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση εναντίον του αιγυπτιακού βραχίονα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) σε όλη τη χώρα, με έμφαση στη χερσόνησο του Σινά.

Στην επιχείρηση συμπεριλαμβάνονται τμήματα της δυτικής ερήμου, μεταξύ της κοιλάδας του Νείλου και των συνόρων με τη Λιβύη.

Από την έναρξη της επιχείρησης, έχουν σκοτωθεί 840 φερόμενοι ως τζιχαντιστές και 67 στρατιωτικοί, κατά επίσημα στοιχεία. Ο απολογισμός αυτός δεν είναι δυνατό να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές. Η πρόσβαση στην περιοχή είναι απαγορευμένη στα ΜΜΕ.

Πηγή: Protothema.gr - Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΕ/EPA/ MOHAMED HOSSAM

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ