LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

07|05
2021
19:15

Επίθεση με βιτριόλι: Για απόπειρα ανθρωποκτονίας θα δικαστεί η 36χρονη

Με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας θα δικαστεί η 36χρονη που έριξε το βιτριόλι στην Ιωάννα τον περασμένο Μάιο στην Καλλιθέα

Για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας καλείται να δικαστεί η 36χρονη που πέταξε βιτριόλι στην άτυχη Ιωάννα Παλιοσπύρου. Με το υπ’αριθμόν 1510/21 βούλευμά του, το συμβούλιο πλημμελειοδικών της Αθήνας παραπέμπει την κατηγορουμένη σε δίκη για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και όχι της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Σύμφωνα με τον συνήγορο του θύματος, Α. Λύτρα, από όλα τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι η δράστιδα είχε πρόθεση να σκοτώσει και όχι να τραυματίσει την Ιωάννα.

Την θέση αυτή είχε εκφράσει και ο εισαγγελέας στην πρόταση του στο δικαστικό συμβούλιο. Σύμφωνα με τον κ. Νούλη, η κατηγορούμενη είχε σχέδιο να αφαιρέσει τη ζωή της Ιωάννας τον Μάιο του 2020, εξαιτίας της εμμονής της για έναν άνδρα.

«Η καταγωγή τους ήταν από γειτονικά χωριά, υπήρχε δε μεταξύ τους απλή γνωριμία από τα μαθητικά τους χρόνια λόγω φοίτησης στο ίδιο σχολείο. Δεν διατηρούσαν κοινωνικές επαφές, είχαν δε ως κοινό σύνδεσμο τη φιλία [και κουμπαριά] της αδελφής της κατηγορουμένης με την εξαδέλφη του θύματος. Η κατηγορουμένη διατηρούσε από το έτος 2018 γνωριμία και ελεύθερη - περιστασιακή ερωτική σχέση με το 40χρονο (…), που είχε παράλληλα επαφές -τουλάχιστον διά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης- με το θύμα. Μάλιστα, η κατηγορουμένη ζήτησε επ’ αυτού εξηγήσεις μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος από το θύμα» εξηγεί ο εισαγγελέας.

Όταν η σχέση δεν κατέληξε όπως εκείνη επιθυμούσε, η κατηγορουμένη θεώρησε υπεύθυνη την Ιωάννα, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, με τη δράστη να αρχίζει να επεξεργάζεται σχέδιο εξόντωσης της 36χρονης. Άρχισε να παρακολουθεί το σπίτι της, και μετά από συστηματική παρακολούθηση πήρε την απόφαση της.

«Μετά δε συστηματική παρακολούθηση κατάφερε να εντοπίσει τα ωράρια μετακινήσεων και τον τόπο εργασίας της στην Καλλιθέα Αττικής, μεταβείσα επανειλημμένως εκεί. Μάλιστα, την 18-05-20 επισκέφθηκε συγκεκριμένο κατάστημα πώλησης φυτών και φυτοφαρμάκων στην Καλλιθέα και ζήτησε να προμηθευτεί θειικό οξύ» περιγράφει ο εισαγγελέας και συμπληρώνει ότι η κατηγορουμένη είχε αρχικά επιλέξει ως ημέρα επίθεσης την 19η Μαΐου 2020, αλλά τελικά η επίθεση έγινε στις 20.

«Κατέβηκε στον υπόγειο χώρο, κρύφτηκε και παραφύλαγε αναμένοντας την εμφάνιση της θανάσιμης εχθρού της. Όταν το θύμα εισήλθε στο ισόγειο και ενόσω ανέμενε την έλευση του ανελκυστήρα η κατηγορουμένη εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά μπροστά της. Χωρίς να της απευθύνει καθόλου το λόγο την περιέλουσε ακαριαία από εγγύτατη απόσταση με μεγάλη ποσότητα του ως άνω λίαν τοξικού υγρού, στοχεύοντας κυρίως προς το πρόσωπό της. (…) Η δε κατηγορουμένη, επωφεληθείσα της αναταραχής από τις κραυγές της παθούσας και το πολυσύχναστο της κεντρικής οδού Ελ. Βενιζέλου, τη διέσχισε τρέχοντας, εισήλθε στο ως άνω ταξί που την ανέμενε και αφού επαναλήφθηκε η ίδια με τη χθεσινή διαδρομή αποβιβάστηκε και πάλι στην περιοχή του Μετς» αναφέρεται στην πρόταση.

Στην πολυσέλιδη πρόταση ο εισαγγελικός λειτουργός εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η Ιωάννα θα μπορούσε να είχε πεθάνει, λόγω της ποσότητας καυστικού υγρού που δέχθηκε.

«Τα εγκαύματα που υπέστη το θύμα ήταν βαρύτατα, ενώ λόγω της έκλυσης ατμών κατά την επαφή του θειικού οξέος με το δέρμα [εξωθερμική αντίδραση] υπήρξε σοβαρότατη πιθανότητα η παθούσα να εισπνεύσει τους παραχθέντες ατμούς από τη μύτη ή το στόμα, με άμεσο κίνδυνο ζωής της λόγω καταστροφής των πνευμόνων. Το αυτό επίσης και στην περίπτωση κατάποσης του, λόγω θανατηφόρας διάβρωσης του οισοφάγου ή των μεγάλων αγγείων του τραχήλου, εξαιτίας της εις βάθος δράσης του οξέος και της εσωτερικής αιμορραγίας που προκαλεί».

«Αποτελεί σοβαρή απειλή για την έννομη τάξη»

Ο ανθρωποκτόνος δόλος της καταδεικνύεται από την κατάστρωση λεπτομερούς εγκληματικού σχεδίου, την ενέδρα που της έστησε, την ποσότητα του καυστικού υγρού που επαρκούσε για τη θανάτωση της, την παράλλαξη της εξωτερικής της εμφάνισης, την έλλειψη αφορμής για την πράξη, αλλά και το γεγονός ότι τέλεσε την πράξη της και συνέχισε τη ζωή της σαν να μην συμβαίνει τίποτα» περιγράφει ο εισαγγελέας, συμπληρώνοντας πως «αν αυτή αφεθεί ελεύθερη μετά τη συμπλήρωση του 12μήνου προσωρινής κράτησης της καθίσταται σφόδρα πιθανή η από μέρους της διάπραξη και άλλων αντίστοιχης βαρύτητας εγκλημάτων, αφού ανενδοίαστα συνάγεται ότι αυτή αποτελεί σοβαρή απειλή για την έννομη τάξη, λόγω της ευκολίας, της μεθοδικότητας και της ψυχρότητας με την οποία προχώρησε στο σχεδίασμά και την τέλεση του κακουργήματος που της αποδίδεται».

Κεχαγιόγλου (Συνήγορος υπερασπίσεως κατηγορουμενης): Aναμενόμενη η παραπομπή

«Η παραπομπή της εντολέως μου στο ακροατήριο για να δικαστεί σύμφωνα με την αρχικώς ασκηθείσα δίωξη, υπήρξε απολύτως αναμενόμενη και προβλέψιμη. Είναι γνωστό στο νομικό κόσμο ότι τα βουλεύματα των δικαστικών συμβουλίων στη συντριπτική τους πλειοψηφία ακολουθούν, ως προς την ουσία των κατηγοριών, τις ποινικές διώξεις που ασκούν οι εισαγγελείς. Ο νομικός χαρακτηρισμός της πράξεως της εντολέως μου θα δοθεί, σε πρώτο βαθμό, στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στο οποίο παραπέμπεται να δικαστεί».

Πηγή: Εthnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Ευπρεπές Cooking & Decor