LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

19|05
2021
09:15

Ιαπωνία: Ανεμβολίαστοι οι περισσότεροι εργαζόμενοι στην Υγεία ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο

Ποσοστό μικρότερο του 30% των υγειονομικών εργαζόμενων στην Ιαπωνία έχει εμβολιαστεί κατά της COVID-19 στις μεγάλες πόλεις μόλις 65 ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, όπως έγραψε σήμερα η εφημερίδα Nikkei την ώρα που πληθαίνουν οι εκκλήσεις για ματαίωση της διοργάνωσης.

Κυβερνητικά στοιχεία που δόθηκαν αυτή την εβδομάδα στη δημοσιότητα δείχνουν ότι τρεις μήνες μετά την έναρξη της εμβολιαστικής εκστρατείας στη χώρα, λιγότερο από το 40% όλων των εργαζομένων στον κλάδο της υγείας έχει πλήρως εμβολιαστεί.

Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο στην πρωτεύουσα Τόκιο που θα φιλοξενήσει τους Αγώνες και σε άλλες πόλεις με μεγάλο πληθυσμό όπου, σύμφωνα με την εφημερίδα, το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων υγειονομικών είναι χαμηλότερο του 30%.

Ο μεγάλος όγκος της προμήθειας των εμβολίων είναι συγκεντρωμένος σε μεγάλα νοσοκομεία και έχουν παρατηρηθεί προβλήματα στο σύστημα κράτησης για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, γράφει η εφημερίδα.

Οι αργοί ρυθμοί εμβολιασμού γιατρών και νοσηλευτών είναι ένα από τα παράπονα που εκφράζουν οι ιατρικές ενώσεις της χώρας που ζητούν την ματαίωση των Αγώνων καθώς η χώρα δίνει μάχη για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού.

Η κυβέρνηση στοχεύει να εμβολιάσει τους περισσότερους από τα 36 εκατομμύρια πολίτες άνω των 65 ετών μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Για να επιτύχει αυτό τον στόχο η κυβέρνηση ευελπιστεί να χορηγεί περίπου ένα εκατομμύριο δόσεις ημερησίως, δηλαδή τρεις φορές ταχύτερο ρυθμό από τον σημερινό.

Μέχρι στιγμής μόλις το 3,7% του πληθυσμού της Ιαπωνίας, που αριθμεί 126 εκατομμύρια κατοίκους, έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον με την πρώτη δόση--ο πιο αργός ρυθμός εμβολιασμού μεταξύ των πλούσιων χωρών.

Αρχικά το πρόβλημα εντοπίστηκε στις περιορισμένες προμήθειες του εμβολίου της Pfizer--του μοναδικού που έχουν εγκρίνει μέχρι στιγμής οι ρυθμιστικές αρχές της χώρας.

Στη συνέχεια όμως, τον Μάιο, αυξήθηκαν οι παραλαβές του εμβολίου και η κυβέρνηση αναμένεται να εγκρίνει αυτή την εβδομάδα και το εμβόλιο της Moderna για χρήση στα εμβολιαστικά κέντρα όπου γίνονται μαζικοί εμβολιασμοί.

Επίσης, οι εγχώριες ρυθμιστικές αρχές εξετάζουν και το εμβόλιο της AstraZeneca.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters- Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΕ/EPA/KIMIMASA MAYAMA

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών