LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

09|06
2021
21:58

Η Μόσχα ενισχύει την εφαρμογή των μέτρων προστασίας λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού

Οι αρχές της Μόσχας ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα ενισχύσουν την εφαρμογή των μέτρων προστασίας ζητώντας από τους πολίτες να φορούν μάσκες και γάντια στους δημόσιους χώρους, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων στη ρωσική πρωτεύουσα.

Σήμερα η Ρωσία ανακοίνωσε ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 10.407 νέα κρούσματα Covid-19, από τα οποία τα 4.124 στη Μόσχα, ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει καταγραφεί στη ρωσική πρωτεύουσα από τον Ιανουάριο και το τέλος του δεύτερου, φονικού κύματος της πανδημίας.

Η αντιδήμαρχος της Μόσχας Αναστασία Ράκοβα απέδωσε την αύξηση των κρουσμάτων στην μη τήρηση των μέτρων προστασίας, αλλά δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι αρχές δεν προτίθενται να επιβάλουν πρόσθετα περιοριστικά μέτρα.

«Η επιδημιολογική κατάσταση επιδεινώνεται στην Μόσχα, ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται», δήλωσε ο Γιεβγκένι Ντάντσικοφ αξιωματούχος του Δήμου της Μόσχας.

«Η επιβολή χρήσης προσωπικών μέτρων προστασίας από τον κόσμο στους δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων των δημόσιων μέσων μεταφοράς, κυρίως του μετρό, καθώς και των χώρων ψυχαγωγίας θα αυξηθεί», δήλωσε ο Ντάντσικοφ.

Από τους Μοσχοβίτες ζητείται να φορούν μάσκες και γάντια στις δημόσιες συγκοινωνίες, στα ταξί και σε χώρους όπως τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα, αλλά τα μέτρα αυτά έχουν ατονήσει.

Άτομα που δεν χρησιμοποιούν ατομικά μέτρα προστασίας κινδυνεύουν να τους επιβληθεί πρόστιμο.

Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν, ο οποίος τον περασμένο μήνα είχε επισημάνει το χαμηλό ποσοστό των ατόμων που έχουν εμβολιασθεί κατά του κορονοϊού αν και ο εμβολιασμός είναι εύκολος για τον καθένα, δήλωσε σήμερα ότι δεν πρόκειται να επιβληθεί ένα νέο λοκντάουν στην πόλη, ο πληθυσμός της οποίας υπερβαίνει τα 12 εκατομμύρια κατοίκους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-TASS - Φωτογραφία: ΑΠΕ/EPA/MAXIM SHIPENKOV

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ