LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

27|08
2021
09:15

Μπάιντεν για επιθέσεις ISIS στο Αφγανιστάν: Οι τρομοκράτες θα πληρώσουν

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε «ήρωες» τους Αφγανούς στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν την Πέμπτη γύρω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ

Διάγγελμα στον αμερικανικό λαό για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν την Πέμπτη γύρω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ και στέρησαν την ζωή σε δεκάδες άτομα, στα οποία συγκαταλέγονται και 12 Αμερικανοί στρατιώτες, απηύθυνε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν

Ο πρόεδρος τον ΗΠΑ χαρακτήρισε «ήρωες» τους Αμερικανούς που έχασαν τη ζωή τους από τον βομβιστή αυτοκτονίας του ISIS - και υπογράμμισε ότι οι τρομοκράτικέ επιθέσεις δεν θα αλλάξουν την προθεσμία εκκένωσης, η οποία θα παραμείνει στις 31 Αυγούστου. Δεσμεύτηκε, όμως ότι ότι αυτοί που βρίσκονται πίσω από τις σημερινές επιθέσεις να πληρώσουν. «Δεν θα συγχωρήσουμε, δεν θα ξεχάσουμε. Θα σας κυνηγήσουμε και θα σας κάνουμε να το πληρώσετε», τόνισε.

Παράλληλα ο Μπάιντεν δήλωσε ότι τα σημερινά γεγονότα αποδεικνύουν για ποιο λόγο έπρεπε να περιοριστεί χρονικά η διαδικασία εκκένωσης, την οποία χαρακτήρισε «επικίνδυνη» και τόνισε ότι οι ΗΠΑ «θα συνεχίσουν να εκτελούν αυτήν την αποστολή αυτή «με θάρρος και τιμή για να σώσουν ζωές και να απομακρύνουν τους Αμερικανούς αλλά και τους Αφγανούς συμμάχους από το Αφγανιστάν».

Ζήτησα από τους διοικητές να ανταποδώσουν το χτύπημα

«Έδωσα επίσης εντολή στους διοικητές μας να αναπτύξουν επιχειρησιακά σχέδια για να χτυπήσουν θέσεις κλειδιά αλλά και την ηγεσία και τις εγκαταστάσεις του ISIS», σημείωσε ο Τζο Μπάιντεν και στη συνέχεια πρόσθεσε. «Θα απαντήσουμε με δύναμη και ακρίβεια την όταν και όπου επιλέξουμε».

Σε σχετική ερώτηση που δέχτηκε απάντησε: «Έχω μιλήσει με τον στρατό. Εάν χρειάζονται επιπλέον δύναμη, θα τη δώσω» σημείωσε και πρόσθεσε ότι οι Αμερικανοί διοικητές είπαν ότι έχουν ό, τι χρειάζονται προς το παρόν.

Ζητήσαμε από τους Ταλιμπάν να ασφαλίσουν την περίμετρο του αεροδρομίου

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεκαθάρισε ότι έχει ζητηθεί από τους Ταλιμπάν να συνδράμουν για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του αεροδρομίου κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εκκένωσης. Όταν ρωτήθηκε για την εξάρτηση από τους Ταλιμπάν απάντησε: «Δεν είναι θέμα εμπιστοσύνης. Είναι θέμα αμοιβαίου συμφέροντος». «Δεν είναι καλά παιδιά, οι Ταλιμπάν. Δεν το υποννοώ καθόλου αυτό», υπογράμμισε.

Τέλος επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι εμμένει στην απόφασή του να αποσύρει τα στρατεύματα από το Αφγανιστάν. «Κυρίες και κύριοι, ήταν καιρός να εγκαταλείψουμε έναν 20χρονο πόλεμο», ανέφερε στο τέλος της ομιλίας του.

Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ/EPA/Stefani Reynolds / POOL

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ