LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

22|09
2021
08:35

Σεισμός: 5,8 ρίχτερ έπληξαν την Αυστραλία

Τα πρώτα στοιχεία μιλούν για περιορισμένες υλικές ζημιές στη Μελβούρνη - Δεν υπάρχουν τραυματίες

Πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,8 ρίχτερ έπληξε την Αυστραλία. Ο πρώτος απολογισμός του σεισμού, που σημειώθηκε λίγο μετά το πρωί της Τετάρτης, 22 Σεπτεμβρίου, αναφέρει περιορισμένες υλικές ζημιές χωρίς αναφορές για τραυματισμούς.

Το επίκεντρο του σεισμού προσδιορίστηκε 190 χλμ βόρεια της Μελβούρνης στην αραιοκατοικημένη, ορεινή περιοχή του Μάνσφιλντ ενώ έγινε πολύ αισθητός σε Μελβούρνη, Καμπέρα, Σίδνεϊ και Τασμανία, καθώς και σε παραλιακές περιοχές της Νέας Νότιας Ουαλίας, χίλια χιλιόμετρα μακριά από το επίκεντρο.

Ζημιές σε παλιές οικοδομές και κτίρια έχουν καταγραφεί στη Μελβούρνη, κυρίως στην Chapel Street, πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης, όπου κατέρρευσαν τοίχοι δίχως να αναφερθούν τραυματισμοί. Αμέσως διατάχθηκε εκκένωση κυρίως σε ουρανοξύστες ενώ οι Αρχές σημειώνουν πως είναι ευτύχημα πως ο σεισμός σημειώθηκε εν μέσω lockdown με αποτέλεσμα τα περισσότερα κτήρια να είναι άδεια. Η δόνηση προκάλεσε έντονο φόβο, έκπληξη και αμηχανία στον πληθυσμό καθώς η Αυστραλία δεν έχει ιδιαίτερο ιστορικό ισχυρών σεισμών με αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι να αναρωτιούνται αρχικά τι ήταν αυτό που συνέβη.

Από τους ισχυρότερους σεισμούς στη σύγχρονη ιστορία της χώρας 

Ήταν έναν από τους ισχυρότερους σεισμούς στη σύγχρονη ιστορία της Αυστραλίας ενώ ακολούθησαν πολλές μετασεισμικές δονήσεις, δύο ισχυρές την πρώτη ώρα μετά τον θεωρούμενο ως κύριο σεισμό με ένταση τεσσάρων και τριών ρίχτερ ενώ οι ειδικοί προειδοποιούν πως η μετασεισμική ακολουθία θα συνεχιστεί για εβδομάδες ίσως και μήνες. Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Scott Morrison που βρίσκεται στις ΗΠΑ, ενημερώθηκε για το σεισμό και επικοινώνησε με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς ώστε να υπάρξει μέγιστη κινητοποίηση και επιφυλακή όλων των υπηρεσιών έκτακτης βοήθειας.

Πηγή: Ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ