LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

22|09
2021
19:27

Κορονοϊός: Στις Συκεές η πρώτη αναστολή τμήματος σχολείου πανελλαδικά

Το τμήμα Β2 του 10ου δημοτικού σχολείου Νεάπολη Συκεών έκλεισε μέχρι 30 Σεπτεμβρίου

Η πρώτη αναστολή λειτουργίας τμήματος σχολείου λόγω κρουσμάτων κορονοϊού είναι γεγονός. Η covid-19 χτύπησε την πόρτα του 10ου Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης Συκεών Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα το τμήμα Β2 να κλείνει έως τις 30 Σεπτεμβρίου λόγω κρουσμάτων κορονοϊού. Έτσι, το Β2 έγινε το πρώτο τμήμα πανελλαδικά που κλείνει λόγω κορονοϊού τη φετινή σχολική χρονιά. Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, έως και τις 30 Σεπτεμβρίου θα παραμείνει κλειστό το τμήμα Β2 του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης Συκεών, όπου έκανε την εμφάνισή του ο κορονοϊός.

Πρόκειται για το πρώτο τμήμα σχολείου σε όλη την Ελλάδα που έκλεισε από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Νωρίτερα την Τετάρτη (22.09.2021), σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναφερόμενη στα self test που υποχρεούνται να κάνουν τα παιδιά μετά από εμφάνιση κρούσματος στο σχολείο τους, τόνισε: «Σε περίπτωση κρούσματος έχουμε προβλέψει πολύ αυξημένο testing. Αυτό σημαίνει πως τα παιδιά που είναι γύρω από το επιβεβαιωμένο κρούσμα, καλούνται να κάνουν επτά τεστ την εβδομάδα. Δωρεάν και τα επτά».

Όπως διευκρίνισε η κ. Κεραμέως, τα επιπλέον τεστ, πλην των δύο που έχουν ήδη λάβει από το φαρμακείο, τα παιδιά θα τα προμηθεύονται από τα σχολεία τους, καθώς τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας έχουν στείλει σε όλα τα σχολεία της χώρας επιπλέον τεστ, rapid και self, για όσα παιδιά βρέθηκαν κοντά σε επιβεβαιωμένο κρούσμα, ώστε να συνεχίσουν τη διά ζώσης εκπαίδευση.

Τι προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Υπενθυμίζεται ότι για τυχόν κρούσματα στα σχολεία προβλέπεται ότι μία τάξη θα κλείνει μόνο εάν έχει νοσήσει πάνω από το 50% των μαθητών και συγκεκριμένα 50%+1 μαθητές του τμήματος, και θα γίνεται τηλεκπαίδευση.

Αν εντοπιστεί επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19, απομακρύνεται από το σχολείο και παραμένει σε απομόνωση για τουλάχιστον 10 ημέρες.

Επιστρέφει στη σχολική μονάδα έπειτα από τουλάχιστον δέκα ημέρες και την πάροδο τριών 24ώρων από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού και τη βελτίωση των άλλων συμπτωμάτων. Για την επιστροφή στο σχολείο δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης.

Πηγή: Ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών