LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

27|10
2021
19:27

Το Παρίσι κατηγορεί την οικογένεια Λουκασένκο για τη μεταφορά μεταναστών στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας και Ντουμπάι

Η Γαλλία κατηγόρησε σήμερα την οικογένεια του προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο ότι βρίσκεται πίσω από τη «διακίνηση ανθρώπων» που «οργανώνεται ενσυνείδητα» προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω της Τουρκίας και του Ντουμπάι.

Αυτή «η διακίνηση ανθρώπων οργανώνεται από την ίδια την οικογένεια Λουκασένκο, μαζί με τρίτες χώρες και, σε κάθε περίπτωση, με εμπορικές πτήσεις και οργανωμένα κυκλώματα» ανέφερε ο υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κλεμάν Μπον.

«Το καθεστώς οργανώνεται επίτηδες από την Τουρκία, από το Ντουμπάι» πρόσθεσε, ενώπιον της επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γερουσίας, υπενθυμίζοντας ότι μεταφέρονται μετανάστες και από το Ιράκ.

Οι Ευρωπαίοι υποψιάζονται ότι ο πρόεδρος Λουκασένκο μεταφέρει αεροπορικώς μετανάστες από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική στο Μινσκ και κατόπιν τους στέλνει προς τη Λιθουανία, τη Λετονία και την Πολωνία, σε αντίποινα για τις οικονομικές κυρώσεις που έχει επιβάλει η ΕΕ στο καθεστώς του.

«Είναι μια επαχθής διακίνηση που στοχεύει να αποδυναμώσει και να διχάσει την ΕΕ» επέμεινε ο Κλεμάν Μπον. «Η παγίδα στην οποία θέλει να μας κάνει να πέσουμε ο Λουκασένκο, το βιώσαμε με την Τουρκία, είναι να μας πει ότι "εσείς είστε εκείνοι που δεν θέλουν τους μετανάστες, εσείς τους κακομεταχειρίζεστε, εσείς δεν σέβεστε τις αρχές τις οποίες διακηρύσσετε"», πρόσθεσε.

«Πρέπει να είμαστε άμεμπτοι, σταθεροί και ανθρώπινοι στην απάντησή μας», συνέχισε, επικρίνοντας πλαγίως την Πολωνία.

Η Βαρσοβία σκοπεύει να κατασκευάσει ένα τείχος στα σύνορά της και επέβαλε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε μια ζώνη όπου οι δυνάμεις ασφαλείας απωθούν τους μετανάστες πίσω στη Λευκορωσία.

«Δεν θα λύσουμε το πρόβλημα με αγκαθωτά συρματοπλέγματα (…) «ούτε με επαναπροωθήσεις ή με την κήρυξη έκτακτης ανάγκης που δεν επιτρέπει στον Τύπο να προσεγγίζει σε μια μεγάλη ζώνη για να επαληθεύσει τι γίνεται εκεί», υποστήριξε ο Μπον. Ο Γάλλος υπουργός τάχθηκε υπέρ μιας «ευρωπαϊκής δράσης» που θα έχει ως στόχο τις αεροπορικές συνδέσεις και τα αεροδρόμια, τις χώρες ή τις εταιρείες που επιτρέπουν την άφιξη μεταναστών στη Λευκορωσία και την προώθησή τους στα ευρωπαϊκά σύνορα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP -  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ/EPA/NIKOLAI PETROV / POOL

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ