LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

07|01
2022
10:43

Αναρρωτική άδεια Covid: Αλαλούμ με την πληρωμή από τον ΕΦΚΑ, δεν δέχεται τα rapid test

Χρειάζεται ιατρική γνωμάτευση για την πληρωμή από τον ΕΦΚΑ. Διευκρινίσεις για την αναρρωτική άδεια λόγω Covid από τον εκπρόσωπο Τύπου του Φορέα.

Διευκρινίσεις για τον τρόπο πληρωμής των εργαζομένων που νοσούν με κορονοϊό και παίρνουν αναρρωτική άδεια έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ, Όμηρος Τσάπαλος.

Όπως τόνισε, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ΑΝΤ1Μ «το rapid ή το PCR δεν είναι αρκετό για να πληρωθεί ασθενής από τον ΕΦΚΑ, όπως και για τις άλλες ασθένειες, χρειάζεται γνωμάτευση γιατρού».

«Για να πληρώσουμε οποιαδήποτε ασθένεια χρειαζόμαστε ιατρική γνωμάτευση» σημείωσε επίσης, λέγοντας ότι «ο ΕΦΚΑ δεν είναι ο οργανισμός που απλώς διαπιστώνει ότι κάποιος νοσεί, είναι ο φορέας που διαχειρίζεται τα χρήματα των πολιτών».

Εξήγησε δε πως «ο ασφαλισμένος πρέπει να εξεταστεί από γιατρό για να πληρώσει κάποιον που θα καθίσει για πάνω από πέντε μέρες».

Μάλιστα, αποσαφήνισε ότι δεν είναι αναγκαίο να εξεταστεί δια ζώσης ο ασθενής που νοσεί με κορονοϊό. «Γιατρός που είναι συμβεβλημένος μέσω του πληροφοριακού συστήματος της ΗΔΙΚΑ τα μεταφέρει, τότε τα δέχεται και η εταιρία, τα δέχεται και ο ΕΦΚΑ. Το πώς θα εξετάσει ο γιατρός είναι στη δική του ευχέρεια» επισήμανε ο κ. Τσάπαλος.

Ειδικότερα για τον τρόπο πληρωμής, «σε όλες τις ασθένειες, υπάρχει αναλογία εργοδότη – ΕΦΚΑ στην πληρωμή, εφόσον ο εργαζόμενος δεν έχει εξαντλήσει τις μέρες αναρρωτικής άδειας που δικαιούται».

«Οι πέντε μέρες covid είναι έξτρα των ημερών αναρρωτικής άδειας που δικαιούται ο εργαζόμενος» διευκρίνισε επίσης ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ.

Δεν αναγνωρίζει τα rapid test η πλατφόρμα

Αν και σύμφωνα με την ΚΥΑ που εκδόθηκε, οι εμβολιασμένοι που νοσούν με κορονοϊό χρειάζονται rapid test για να πάρουν άδεια από την εργασία τους, και μόνο οι ανεμβολίαστοι χρειάζονται PCR- το σύστημα δεν λειτουργεί, δημιουργώντας νέο αλαλούμ.

Σύμφωνα με τον Τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριο Κάτση, οι εργοδότες ζητούν από τους εργαζόμενους βεβαίωση θετικού τεστ και στις πλατφόρμες δεν μπορεί να εκτυπωθεί αν το τεστ δεν είναι μοριακό.

Στην ανάρτησή του έχει και σχετικά screenshot από την πλατφόρμο, όπου φαίνεται ότι η πλατφόρμα δεν αναγνωρίζει τα θετικά rapid test.

Ζητά δε να υπάρξει διασύνδεση της ΕΡΓΑΝΗ με τη βάση δεδομένων του ΕΟΔΥ για τα θετικά κρούσματα για να μην έχουν πρόβλημα με την εργασία τους οι εργαζόμενοι που νοσούν με κορονοϊό και πρέπει να πάρουν άδεια.

Πηγή: iEidiseis.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ