LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

17|01
2022
17:44

Hoss, η μεγαλύτερη μπάλα... μαλλιών στον κόσμο ζυγίζει 102 κιλά και μπήκε στο Γκίνες

Ένας κομμωτής με έδρα το Οχάιο έχει περάσει τα τελευταία εννέα χρόνια της ζωής του δημιουργώντας τη μεγαλύτερη μπάλα ανθρώπινων μαλλιών στον κόσμο από τα κομμένα μαλλιά των πελατών του.

Ο Steve Warden είναι ιδιοκτήτης κενός κομμωτηρίου με το όνομα Blockers στο Cambridge του Ohio. Το 2013, αφότου το μικρότερο παιδί του πήγε στο κολέγιο, ξεκίνησε μια προσπάθεια να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη μπάλα ανθρώπινων μαλλιών και τον περασμένο μήνα τα κατάφερε. Ο Hoss the Hairball ζυγίζει 102,12 κιλά (225,13 λίβρες), πάνω από 25 κιλά βαρύτερος από τον προηγούμενο κάτοχο του τίτλου. Και επειδή οι μπάλες ανθρώπινων μαλλιών προστίθενται συνεχώς σε αυτόν, ο Hoss αναμένεται να συνεχίσει να μεγαλώνει για πολλά χρόνια ακόμη, κάνοντας πραγματικά δύσκολο για κάποιον να τον «ρίξει» από την κορυφή.

Τα τέσσερα παιδιά του Warden τον παρακαλούσαν επί χρόνια να φτιάξει μια μπάλα από ανθρώπινα μαλλιά αρκετά μεγάλη ώστε να παρουσιαστεί σε ένα βιβλίο του Ripley's Believe It or Not! και το 2013 ο κομμωτής αποφάσισε επιτέλους να το κάνει. Άρχισε να συλλέγει τα κομμένα μαλλιά των πελατών του κομμωτηρίου του στο Κέιμπριτζ του Οχάιο και μάλιστα εγκατέστησε έναν αγωγό στο πάτωμα που συνδέεται με έναν κάδο απορριμμάτων στο υπόγειο του κομμωτηρίου. Όταν σκούπιζε τα κομμένα μαλλιά στο πάτωμα, πήγαιναν κατευθείαν στη συλλογή του.

«Όταν ήρθε η ώρα να πάρω όλα τα μαλλιά που φύλαξα και να σχηματίσω σε μια μπάλα, πήγα σε ένα  κατάστημα και αγόρασα διάφορους τύπους κόλλας», είπε ο Steve Warden στο Guinness. «Φόρεσα γάντια, άρπαξα ένα μάτσο από τα μαλλιά και σχημάτισα μια μπάλα. Η πρώτη μπάλα είχε περίπου το μέγεθος μιας μπάλας του μπέιζμπολ».

Όσο περνούσε ο καιρός, ο Hoss the Hairball μεγάλωνε και μια μέρα του 2018, ο Warden επικοινώνησε τελικά με το Ripley's για να εκθέσει την παράξενη συλλογή ανθρώπινων μαλλιών στο περιοδικό του και εκείνοι συμφώνησαν. Αλλά αυτή ήταν μόνο η αρχή για τον Hoss...

Το 2018, η γιγαντιαία μπάλα ανθρώπινων μαλλιών εκτέθηκε στο περίπτερο του Ripley's στο Orlando Comic Con και οι επισκέπτες ενθαρρύνονταν να προσθέσουν τα δικά τους μαλλιά στην αυξανόμενη μάζα και να γίνουν μέρος της έκθεσης για πάντα, και ο κόσμος λάτρεψε την ιδέα. Έγινε θέμα παντού όπου περιόδευε η μπάλα μαλλιών και η ποσότητα των μαλλιών συνέχισε να αυξάνεται.

«Το έκανα από αγάπη για τα παιδιά μου και τα μελλοντικά μου εγγόνια και για να δείξω ότι, ξέρετε, αν έχετε μια τρελή ιδέα, μην ανησυχείτε για το τι σκέφτονται οι άνθρωποι, απλά κάντε το», δήλωσε.

Πηγή: Ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ