LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

07|06
2022
18:46

3ο Δημοτικό Γαστούνης: Τελετή αποφοίτησης μαθητών ΣΤ Τάξης

Μαρίνος: Η σχολική ένταξη των ρομά κλειδί για την ενσωμάτωσή τους

Η σχολική ένταξη και η μορφωτική αναβάθμιση των ρομά, είναι το κλειδί για την ενσωμάτωση τους στις τοπικές κοινωνίες. Αυτό το δόγμα υπηρετεί ο διευθυντής κ. Τάκης Πανουτσόπουλος και το εκπαιδευτικό προσωπικό του 3ου Δημοτικού σχολείου Γαστούνης στο οποίο το πρωί πραγματοποιήθηκε η όμορφη και συγκινητική τελετή αποφοίτησης της ΣΤ τάξης.

Παρών στην εκδήλωση και ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του δήλωσε: «Μαζί με τους άξιους συνεργάτες σας, τους γονείς και φυσικά τους μαθητές ,προσφέρατε κύριε διευθυντά τα μέγιστα στην αναβάθμιση του 3ου Δημοτικού Σχολείου Γαστούνης. Πετύχατε την ενσωμάτωση παιδιών της κοινότητας ρομά και στείλατε ένα σπουδαίο μήνυμα: ότι όλοι είμαστε πλάσματα του ίδιου Θεού! Η σχολική ένταξη των ρομά είναι κλειδί για την ενσωμάτωσή τους στις τοπικές κοινωνίες. Εύχομαι στα παιδιά μας που από τον Σεπτέμβριο θα φοιτούν στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, να επιτευχθούν οι επιδιώξεις τους, οι στόχοι τους. Και πιστεύω ότι θα το καταφέρουν γιατί απέκτησαν γερές βάσεις στο σχολείο τους! Θερμά συγχαρητήρια και πάλι κύριε διευθυντά σε σας και τους συνεργάτες σας εκπαιδευτικούς. Αποδεικνύετε κάθε χρόνο πως είσαστε μια μεγάλη ομάδα που δεν χάνει ποτέ!»

gastouni dimotiko apof 1

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Σίμων Μάλλιαρης δήλωσε: «Θερμά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς του σχολείου που αποτελεί υπόδειγμα για την σχολική κοινότητα. Ο δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος στηρίζει το 3ο Δημοτικό Γαστούνης όπως και όλα τα σχολεία άλλωστε και δεν παύει να δηλώνει πως όλα τα παιδιά έχουν ίσα δικαιώματα στην εκπαίδευση».

Στην άρτια οργανωμένη τελετή αποφοίτησης ΣΤ τάξης παρέστησαν μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Σίμων Μάλλιαρης, η κ. Σπηλιοπούλου Παναγιώτα – Παιδαγωγός του Κέντρου Κοινότητας παράρτημα ρομά, ο κ. Ασημάκης Κουράκης εκπρόσωπος του συλλόγου "Νεολαίας Ελλήνων Ρομα Γαστούνης", ο κ. Χαλιλόπουλος Γεώργιος –Διαμεσολαβητής, γονείς και κηδεμόνες των παιδιών που δεν έκρυβαν τη συγκίνησή τους και φυσικά ο διευθυντής του σχολείου κ. Τάκης Πανουτσόπουλος και εκπαιδευτικοί.

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών