LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

27|02
2020
21:53

Α. Νικολακόπουλος: Δρομολογούμε λύσεις για τις σχολικές μονάδες του

Καλύπτονται κενές θέσεις εκπαιδευτικών στην Ηλεία  - Τι συζητήθηκε στην συνάντησή του με την υφυπουργό Παιδείας Σ. Ζαχαράκη

Άμεση δρομολόγηση λύσεων για εκπαιδευτικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες του νομού Ηλείας, απέφερε η άκρως εποικοδομητική συνάντηση που είχε ο βουλευτής της Ν.Δ. Ανδρέας  Νικολακόπουλος με την Υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Η συνάντηση έγινε σε θερμό κλίμα και η κα Ζαχαράκη άκουσε με προσοχή τα ζητήματα τα οποία έθεσε ο Ηλείος βουλευτής, προκειμένου να εξευρεθούν αποτελεσματικές λύσεις οι οποίες θα τεθούν σε εφαρμογή το αμέσως προσεχές διάστημα, ενώ παράλληλα αξιοποιήθηκε η ευκαιρία και από τις δύο πλευρές να συζητηθούν γενικότερα θέματα που άπτονται της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Άμεση λύση

Ο κ. Νικολακόπουλος έθεσε το θέμα της πλήρωσης κενών θέσεων εκπαιδευτικών που έχουν ανακύψει στην Ηλεία, ειδικότερα τεσσάρων δασκάλων, μιας θέσης νηπιαγωγού και μία θέση γυμναστή, λαμβάνοντας την διαβεβαίωση για άμεση κάλυψη των κενών.

Στο πλαίσιο της κάλυψης των εκπαιδευτικών κενών, ο Ηλείος βουλευτής υποστήριξε και το αίτημα του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Ανδρίτσαινας και των φορέων της περιοχής για τον επανακαθορισμό του Γυμνασίου- Λυκείου της Ανδρίτσαινας ως δυσπρόσιτο, προκειμένου να επιλέγεται από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Σίτιση στα Ειδικά σχολεία

Καθοριστική ήταν η παρέμβαση του κ. Νικολακόπουλου και για το θέμα της σίτισης στα ειδικά σχολεία και σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από την Υφυπουργό , η διαδικασία προχωρά και επίκειται σύσκεψη με τα συναρμόδια υπουργεία για την τακτοποίηση των επιμέρους λεπτομερειών, ενώ παράλληλα έγινε επικοινωνία και με το ΟΠΕΚΑ προκειμένου η διαδικασία να ενταχθεί στο σύστημα των ΕΕΕΚ.

Στέγαση σχολείου Ανδραβίδας και ΕΕΕΕΚ Πύργου

Στην συνάντηση τέθηκε εκ νέου και το θέμα της στέγασης του δημοτικού σχολείου Ανδραβίδας, για το οποίο είχε λάβει γνώση η κα Ζαχαράκη από την έναρξη του σχολικού έτους και η ανταπόκρισή της ήταν άμεση για την εξεύρεση προσωρινής λύσης, ενώ έχει δρομολογηθεί και επίκειται η επισκευή του σχολικού κτιρίου, θέμα για το οποίο η υφυπουργός εξέφρασε στον κ. Νικολακόπουλο το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της.

Παράλληλα τέθηκε και το ζήτημα της στέγασης του ΕΕΕΕΚ Πύργου στα Βυτινέϊκα. Για το συγκεκριμένο θέμα ξεκαθαρίστηκε ότι απαιτείται η σύνταξη μελέτης από την πλευρά του δήμου Πύργου, ωστόσο και για την στέγαση του ΕΕΕΕΚ και για την επισκευή του δημοτικού σχολείου Ανδραβίδας, θα δρομολογηθεί επαφή και με τον υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβανιό και τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (ΚτΥπ ΑΕ), που έχει την αρμοδιότητα για τα κτίρια των δημοσίων σχολείων.

Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία

Ο κ. Νικολακόπουλος τέλος κατέθεσε πρόταση στην κα Ζαχαράκη για την ένταξη σχολείων της Ηλείας στο πρόγραμμα που αφορά στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία, καθώς επίσης και για την δημιουργία Πιλοτικού ΕΠΑΛ, ενισχύοντας έτσι το εκπαιδευτικό έργο και δίνοντας άλλη ώθηση στις σχολικές μονάδες του νομού.

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ