LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

05|03
2021
13:49

«Ζωή άναρχος υπό ουδενός περιοριζομένη..»

Προς τον Μητροπολίτη Ηλείας

Του Μάκη Μπαλαούρα*

Ο Μητροπολίτης Ηλείας κ Γερμανός προχθές απάντησε στην έκκληση της Εφημερίδας των Συντακτών προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και την Ιερά Σύνοδο «για να παρέμβετε με το κύρος που διαθέτετε και την ισχύ των αρχών της χριστιανικής πίστης για τη ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα».                                                                       

Δε δίστασα δημοσίως να συγχαρώ τον Μητροπολίτη για τη στάση του και ενέργειες του για τη φιλοξενία προσφύγων-μεταναστών από τη Μητρόπολη Ηλείας, αλλά και για τις δομές αλληλεγγύης σε ανήμπορους συνανθρώπους μας. Παρεμπιπτόντως, είχα δηλώσει στην αγωγή μου προς τα ΝΕΑ ότι η όποια αποζημίωση μου θα δοθεί σε κοινωνικές δομές, και μέρος της στις δομές της Μητρόπολης Ηλείας. Επίσης, είχα προσπαθήσει να δοθούν χορηγίες σε αυτές.

Δεν είναι όμως πρώτη φορά που απαντώ στον Σεβασμιότατο κριτικάροντας τις απόψεις του. Όπως θα κάνω και τώρα, μη σιωπώντας, όπως, δυστυχώς, πράττουν μονίμως πολιτικοί για λόγους σκοπιμότητας, λόγω της δύναμης επηρεασμού της Εκκλησίας στο πλήρωμα της. Αυτό θα ήταν για εμένα, εξόχως υποκριτική στάση.

Ο Μητροπολίτης Ηλείας:

  • Γράφει πως η Εφημερίδα των Συντακτών “με ένα κείμενο πράγματι πολύ καλό, σπάνιο θα έλεγα, αλλά υποκριτικό…τονίζει όλα τα καλά της Χριστιανικής μας πίστεως, για να επιτύχη την κατάργησί τους, δια να επιβάλη δηλαδή την άρνησι της ελευθερίας της βουλήσεώς του (κ. Κουφοντίνα)...» Όμως, αμέσως μετά ο Σεβασμιότατος επιτιμά την ΕφΣυν γράφοντας «δεν είδα κάποια διαμαρτυρία σας «για να ληφθούν μέτρα προς αποφυγήν των αυτοκτονιών». Εδώ όμως αντίφαση, δηλαδή ενώ δεν δέχεται την «άρνησι της ελευθερίας της βουλήσεώς του (απεργού), πως την επιθυμεί για τους αυτόχειρες; Για αυτούς υπάρχει «άρνησι της ελευθερίας της βουλήσεώς τους»;
  • Λέει, «Προσευχές πρέπει να κάνη ο Μακαριώτατος και όλοι μας, δια να αλλάξη ο κ. Κουφοντίνας μυαλό, να «συνέλθη εις εαυτόν», ως ο άσωτος υιός».

Δε σας ζητά η εφημερίδα να σταματήσετε τις προσευχές Σεβασμιότατε, αλλά να κάνετε παράλληλα και ένα συνοδευτικό βήμα προς τη κυβέρνηση.  

«Έλεος θέλω και ου θυσίαν»

Γράφετε, ότι «οι φωνασκούντες και προκαλούντες καταστροφάς αναρχικοί θέλουν και εκζητούν την κατάργησι του Κράτους δικαίου και της Νομιμότητος και την επικράτησι του νόμου της ζούγκλας».

Εδώ όμως υπάρχει, τουλάχιστον, κακή πληροφόρηση σας. Δεν έχει καταγραφεί εισπήδηση αναρχικών στους φορείς: Συνήγορος του Πολίτη, Διεθνής Αμνηστία, Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, δικηγορικοί σύλλογοι, εκατοντάδες δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, πανεπιστημιακοί και διανοούμενοι ή στα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜΕΡΑ25. Και οι παραπάνω και  όσοι/όσες από εμάς παίρνουμε θέση, δε συνταχθήκαμε ούτε με την ιδεολογία ούτε με την πρακτική της 17Ν, ζητάμε την εφαρμογή του  νόμου 4760/2020 της κυβέρνησης ΝΔ, νόμος φωτογραφικός προκειμένου να τον πάρουν από την αγροτική φυλακή της Κασσαβέτειας.  Επειδή όμως «κουνήθηκε» η φωτογραφία, γιατί ο ίδιος νόμος προβλέπει ότι θα πήγαινε «στο κατάστημα κράτησης στο οποίο αρχικά μετήχθη», δηλαδή στις φυλακές Κορυδαλλού και όχι σε άλλη, όπως στις φυλακές Δομοκού, που τον έστειλαν.

  Ζητάμε, δηλαδή, την εφαρμογή του νόμου, αντιδρώντας στη κυβερνητική αυθαιρεσία, που αυτή μας οδηγεί στο «νόμο της ζούγκλας», και όχι όπως εσείς αναφέρετε.

Δηλαδή, το αυτονόητο για ένα Κράτος Δικαίου για όλους, απρόσωπο και μη εκδικητικό.

  Σεβασμιότατε, επειδή κάποιοι λένε ότι αν ήταν άλλος από τον Κουφοντίνα δε θα ασχολούμεθα, θα σας ενημερώσω ότι, ο επίσης ιερωμένος, ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, όταν φυλακίστηκε για το σκάνδαλο, διαπίστωσε ιδίοις όμμασι την αντικειμενική προσφορά προς όλους/όλες τους φυλακισμένους, της «Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων»  και είχε το σθένος να μας συγχαρεί με επιστολή του «για το ευγενές έργο που πρόσφερε»…   

Καμιά κυβέρνηση μετά τη χούντα δεν άφησε να συμβεί θάνατος απεργού πείνας, μόνο στη Τουρκία πεθαίνουν ακόμα… Θα τη μιμηθεί, με την εκδικητική εμμονή της και η ελληνική κυβέρνηση, επαναφέροντας εμμέσως τη θανατική ποινή;

  Ελπίζω και εύχομαι η Εκκλησία της ρήσης «ἐγὼ ἦλθον ἵνα ζωὴν ἔχωσι», ακόμα και δια της σιωπής της, να μη συμβάλει στο θάνατο  ενός απεργού πείνας.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει λαμπρά παραδείγματα μη εκδικητικότητας όπως του Αγίου Διονυσίου που προστάτευσε τον φονιά του αδερφού του!!!

*Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ