LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

28|07
2021
08:30

ΕΛΜΕ Ηλείας: Να μείνει στα χαρτιά το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία

Απέναντι στο νέο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, στάθηκε για μία ακόμα φορς το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηλείας, όπου χθες το πρωί πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας.
 
Ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας αφού άκουσε τα ζητήματα τα οποία έθεσε το Δ.Σ. επεσήμανε πως: «Αυτή τη στιγμή το νομοσχέδιο είναι στη Βουλή και ψηφίζεται αύριο (σ.σ. σήμερα) οπότε εγώ δε μπορώ να κάνω κάτι. Θεωρώ όμως ότι το νομοσχέδιο έχει και πολλά καλά. Οι σύμβουλοι που ξαναδημιουργούνται και πολλά άλλα, έχει αρκετά θετικά.
 
Το ζήτημα της αξιολόγησης μας έχει απασχολήσει πολλά χρόνια. Η δική μου άποψη και όταν ήμουν καθηγητής ήταν ότι πρέπει οι καθηγητές να προτείνουν ένα τρόπο αξιολόγησης, θεωρώ όμως ότι σε κάθε περίπτωση η αξιολόγηση πρέπει να γίνει στα σχολεία». Από την πλευρά του μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας κ. Τρύφωνας Αθανασόπουλος, τόνισε ότι: «Το υπουργείο Παιδείας, κατακαλόκαιρο κατέθεσε με κλειστά σχολεία ένα νομοσχέδιο με αντιλαϊκό χαρακτήρα, σε μια περίοδο που ο κλάδος μας δεν μπορεί να αντιδράσει. Το νομοσχέδιο αυτό επιδιώκει να μετατρέψει το σχολείο σε επιχείρηση, που θα αναζητεί χρήματα από γονείς, από ιδιώτες, αλλά και από χορηγούς για να λειτουργήσει. Είναι ένα νομοσχέδιο που κατηγοριοποιεί τα σχολεία σε «καλά» και σε «κακά», σε «πλούσια» και «φτωχά».
 
Που δημιουργεί σχολεία πολλών ταχυτήτων, με διαφορετική χρηματοδότηση, διαφορετικό πρόγραμμα, διαφορετικά μαθήματα, διαφορετικά σχολικά βιβλία. Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την υποβάθμιση της μόρφωσης των παιδιών μας με τις εφήμερες δεξιότητες, για να βγαίνουν από όλο και πιο μικρή ηλικία στην αγορά εργασίας. Είναι ένα νομοσχέδιο που θέλει τον εκπαιδευτικό φοβισμένο με τον βούρδουλα του ασφυκτικού και αντιδραστικού ελέγχου, να παρακαλεί χορηγούς για λίγα ψίχουλα και να μην απαιτεί τα στοιχειώδη για τη μόρφωση των παιδιών μας. Το νομοσχέδιο αυτό πρέπει να μείνει στα χαρτιά.
 
Όλα τα σχολεία να έχουν επαρκή κρατική χρηματοδότηση και στήριξη, με σύγχρονες υποδομές, εργαστήρια και εξοπλισμό. Να μη βάζει ο γονιός το χέρι στην τσέπη για να μορφωθεί το παιδί του. Ολόπλευρη μόρφωση, σύγχρονα, επιστημονικά θεμελιωμένα και κατανοητά σχολικά βιβλία και αναλυτικά προγράμματα, ίδια για όλα τα παιδιά. Μέτρα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτό γίνεται για το καλό μας. Εμάς που ξέρουμε τα πράγματα δ ε μπορούν να μας ξεγελάσουν. Να σας θυμίσω το περιστατικό των φοιτητών της σχολής του Πύργου, οι οποίοι είναι μετέωροι δυο τρία χρόνια τώρα, δεν μπορούν να πάρουν πτυχίο και δεν ενδιαφέρεται κανένας και αυτά για λίγα ψίχουλα για να μη διοριστούν δυο τρεις καθηγητές. Έτσι δε πάμε πουθενά».
 
Ακολούθως η αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Ευρυδίκη Παυλοπούλου, συμπλήρωσε: «Είναι προσφιλής η τακτική της κυβέρνησης να προωθεί αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στο χώρο της εκπαίδευσης όταν τα σχολεία είναι κλειστά. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα, έρχεται σε συνέχεια των προηγούμενων αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων που έχουν γίνει και στην ουσία κρύβονται πίσω από τον όρο αναβάθμιση του δημοσίου σχολείου. Εμείς είμαστε απολύτως πεπεισμένοι ότι ισχύει ακριβώς το αντίθετο και για αυτό λέμε ότι αυτός ο νόμος δε δέχεται επιδιόρθωση και το υπουργείο πρέπει να τον πάρει πίσω.
 
Εάν πραγματικά ήθελε το υπουργείο την αναβάθμιση του δημοσίου σχολείου θα μπορούσε να ξεκινήσει από αυτό που ζητάμε χρόνια ως κλάδος, να αυξήσει τη χρηματοδότηση για τα δημόσια σχολεία, να μειώσει τον αριθμό των μαθητών στις τάξεις, να εξασφαλίσει κτιριακές εγκαταστάσεις, να εξοπλίσει κάθε αίθουσα με τον απαραίτητο εξοπλισμό, να προωθήσει πρόγραμμα εκπαιδευτικά τα οποία θα συνδυάζονται με τα αντίστοιχα βιβλία και θα καλύπτουν τις απαραίτητες ανάγκες των παιδιών για ολόπλευρη μόρφωση με τις σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους».

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών