LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

12|03
2019
11:04

Από τη βρώμα των σκουπιδιών στο λαμπρό πανεπιστημιακό μέλλον

Του Βουλευτή Ηλείας Μάκη Μπαλαούρα

Σήμερα, Τρίτη, είναι μια σημαντικότατη μέρα για τον Νομό μας. Θα υπογραφεί στην Αμαλιάδα η σύμβαση του έργου: «Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Νομού Ηλείας» από τον Υπουργό  Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση θα χρηματοδοτήσει  τη μονάδα ανακύκλωσης, που στον Νομό μας δεν υπάρχει, με την προϋπόθεση ο ΦοΔΣΑ και οι τοπικοί φορείς να καταθέσουν μελέτη χωροθέτησης.

Θυμίζουμε, ότι πριν λίγους μήνες, με επιμονή και με άσκηση πρωτοφανούς πίεσης από τη κυβέρνηση,  οι τοπικοί φορείς αναγκάστηκαν να άρουν τους τοπικισμούς και να συναινέσουν στη κατασκευή της μονάδας επεξεργασίας αστικών στερεών αποβλήτων. Θυμίζουμε, τους τόνους σκουπιδιών σε όλη την Ηλεία, με πιο κραυγαλέες περιπτώσεις Πύργο-Ολυμπία, γεγονός που είχε απειλήσει την υγεία των πολιτών και είχε γίνει αντικείμενο παγκόσμιου χλευασμού και επιβολής προστίμων από την ΕΕ.

Και εδώ το πρόβλημα  ήταν η ανεπάρκεια των προηγούμενων κυβερνήσεων που δε φρόντιζαν να πάρουν τολμηρές αποφάσεις  για να προχωρήσουν σε  οργανωμένους χώρους υγειονομικής ταφής σε όλη την Ελλάδα!!

Και άλλες σημαντικές εξελίξεις για Ηλεία

Η παρακολούθηση θεμάτων που απασχολούν την Ηλειακή κοινωνία, έφερε θετικά αποτελέσματα.  Μετά από συνάντηση μου με τους υπουργούς Παιδείας Γαβρόγλου και Αθλητισμού Βασιλειάδη προέκυψαν σημαντικές εξελίξεις για το Νομό μας, τέτοιες που αναβαθμίζουν την Ηλεία, που όλα τα περασμένα χρόνια με τις προηγούμενες κυβερνήσεις είχε υποβαθμιστεί σε επίπεδο καταστροφής.

Ας δούμε τα πιο πρόσφατα:

  • Δύο πανεπιστημιακές σχολές στον Πύργο: Το ΤΕΙ Πύργου: Τα δύο τμημάτα του ΤΕΙ Πύργου αναβαθμίζονται σε δύο πανεπιστημιακές σχολές, πολιτισμικού σκοπού, εντασσόμενες στο Πανεπιστήμιο Πατρών.
  • Γεωπονική Σχολή Αμαλιάδας: ‘Όπως είχε ανακοινώσει ο Κ. Γαβρόγλου στο Περιφερειακό Συνέδριο της Πάτρας, το ΤΕΙ Αμαλιάδας θα αναβαθμιστεί σε πανεπιστημιακή σχολή, διασκεδάζοντας τις, αδικαιολόγητες, ανησυχίες των δημοτικών άρχοντων, διατηρώντας τον μέχρι σήμερα σκοπό και προσανατολισμό του, ως Γεωπονική Σχολή πια, ανήκουσα στο Πανεπιστήμιο Πάτρας.
  • Πρόσφατη χρηματοδότηση έργων σε Δήμους:

α) Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης για το κολυμβητήριο Λεχαινών: 707.000 €.

β) Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας για κερκίδες στο γήπεδο Πελοπίου: 130.000 €

γ) Δήμος Ήλιδας για αθλητικά έργα στο Γεράκι, ύψους 30.000 €.

δ) Δήμος Ζαχάρως:  Εγκρίθηκε  ποσό 500.000,00 € για το έργο «Κατασκευή τριών κυκλικών κόμβων», που  θα ξεκινά και θα ολοκληρώνεται ο περιφερειακός. Έργο που θα συμβάλει σημαντικά στη μείωση των θανατηφόρων δυστυχημάτων.

Να πάψει, επιτέλους, η αφωνία των δημάρχων

 Ας μιλήσουν ανοιχτά οι δήμαρχοι, που όσο πλησιάζουν οι εκλογές για τους ΟΤΑ τόσο σιωπούν, προκειμένου να ψαρέψουν σε θολά νερά, για το τι έχει προσφέρει στη Τοπική Αυτοδιοίκηση η παρούσα κυβέρνηση, γιατί τα χρήματα δεν πέφτουν από τον ουρανό. Δε μας αρκεί να μας λένε ιδιωτικώς ότι είναι η μοναδική κυβέρνηση, με την ενεργή στήριξη βουλευτών,  που όχι μόνο άνοιξε τα υπουργικά γραφεία, αλλά και προχώρησε σε ενισχύσεις και τομές, πλουσιοπάροχα και χωρίς κομματικές αγκυλώσεις. Οφείλουν να το διατρανώσουν δημόσια και να αφήσουν τη δημόσια αφωνία τους. Το ίδιο οφείλουν να πράξουν και οι υποψήφιοι δήμαρχοι.  Αν όμως δε το πράξουν οι ίδιοι θα βγούμε εμείς και θα το βροντοφωνάξουμε με στοιχεία…

Εμείς αναμένουμε και οι πολίτες κρίνουν…. 

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ