LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

24|09
2021
19:50

2ο Γυμνάσιο Πύργου: Με επιτυχία η πανελλήνια ημέρα αθλητισμού

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στις 24 Σεπτεμβρίου 2021, καθώς και της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού προχωρούμε στην οργάνωση και υλοποίηση αθλητικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων με κοινό σύνθημα για το έτος 2021: «Το Σχολείο σε Κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά».

Η προώθηση της δημιουργικότητας μέσω του αθλητισμού, η προαγωγή της υγείας και της ευεξίας, η ενθάρρυνση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και της ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων, καθώς και η σύνδεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες αποτελούν τους υπό έμφαση στόχους του εν λόγω εορτασμού. Υπό αυτό το πνεύμα, σε κάθε σχολική μονάδα η εμπλοκή όλων των εκπαιδευτικών και η ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ τους προσδίδει αναμφισβήτητα προστιθέμενη αξία στον κοινό με όλα τα σχολεία της Ευρώπης εορτασμό του σχολικού αθλητισμού και συμβάλλει καθοριστικά στην προαγωγή κοινών πολιτιστικών και κοινωνικών αξιών.

Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Πύργου έδωσαν και πάλι φέτος ένα δυναμικό παρόν με τις δράσεις και εκδηλώσεις που προετοίμασαν, με τις οδηγίες και το συντονισμό της καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής κ. Δανιελιάν Φωτεινής.

imera athlitismou2

Στους μαθητές μίλησε ο Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου κ. Γεώργιος Κομιώτης που κήρυξε την έναρξη των εκδηλώσεων και στην συνέχεια έδωσε τον λόγο σε δύο μαθήτριες που ανέπτυξαν το νόημα της ημέρας αθλητισμού.

Ακολούθησαν όλες οι προγραμματισμένες δράσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της ημέρας. Οι δράσεις/δραστηριότητες και εκδηλώσεις (π.χ. αγώνες ποδοσφαίρου, πετοσφαίρισης, καλαθοσφαίρισης, εκδηλώσεις αναφοράς/ιστορικής αναδρομής), διάρκειας 120 λεπτών, υλοποιήθηκαν αποκλειστικά εντός του σχολικού ωραρίου, με τη συμμετοχή όλων ανεξαιρέτως των μαθητών και μαθητριών, για να κατανοήσουν τα παιδιά από νωρίς στη ζωή τους ότι ο αθλητισμός είναι βασική παράμετρος σωματικής και πνευματικής υγείας.

Με την συμμετοχή των μαθητών όλων των τάξεων δίνεται η ευκαιρία να αποκομίσουν τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης Παιδείας που ο αθλητισμός δύναται να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού αλλά και της ευγενούς άμιλλας.

imera athlitismou3

Να σημειωθεί ότι τηρήθηκαν απαρέγκλιτα τα οριζόμενα σε σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις ή/και εγκυκλίους του Υ.ΠΑΙ.Θ. που αφορούν στα μέτρα ασφαλούς λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων για την πρόληψη και αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού SARS-COV-2.

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών