LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

27|09
2021
12:13

Σεισμός Κρήτη – Οικονόμου: Δεν υπάρχουν άλλοι εγκλωβισμένοι

«Ενεργοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή ο κρατικός μηχανισμός», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε εγρήγορση, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αναφορικά με το μεγάλο σεισμό μεγέθους 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Κρήτη το πρωί της Δευτέρας 27 Σεπτεμβρίου.

Σεισμός Κρήτη – Οικονόμου: Ενεργοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή ο κρατικός μηχανισμός

«Όπως γνωρίζετε υπάρχει ήδη ανακοίνωση από την Πολιτική Προστασία. Από την πρώτη στιγμή ο κρατικός μηχανισμός, η ελληνική κυβέρνηση ενεργοποιήθηκε. Ήδη βρίσκεται στην Κρήτη, αν δεν βρίσκεται θα προσγειωθεί σε λίγα λεπτά ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, ο κ. Στυλιανίδης, ο υφυπουργός ο κ. Τουρνάς και ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας για να συντονίσουν εκεί τις ενέργειες του κρατικού μηχανισμού».

Πρόσθεσε ότι «υπήρξε από την πρώτη στιγμή κινητοποίηση όλων των συναρμόδιων υπουργείων και επικοινωνία με τις τοπικές αρχές στην Κρήτη. Μέχρι στιγμής δυστυχώς έχουμε την είδηση για την απώλεια ενός συνανθρώπου μας. Απ' ό,τι φαίνεται μέχρι στιγμής δεν έχουμε εγκλωβισμένους συμπολίτες μας. Όσοι είχαν εγκλωβιστεί έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο και νοσηλεύονται. Νομίζω έχουν οι υγειονομικές αρχές αντιμετωπίσει τα προβλήματα που είχαν. Αρμόδια κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών ήδη έχουν ξεκινήσει τους ελέγχους και αν χρειαστεί θα μεταβούν στην Κρήτη και επιπλέον δυνάμεις. Όλος ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε εγρήγορση. Όλα τα συναρμόδια υπουργεία στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους για να συνδράμουν τις τοπικές αρχές και να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών, στην αντιμετώπιση όσων δυσμενών συνεπειών υπάρχουν. Προφανώς θα παρακολουθούμε και τη σεισμική ακολουθία», υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου.

Για τη ΔΕΗ

Ο κ. Οικονόμου τοποθετήθηκε και για τις πληροφορίες αναφορικά με το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Καλοδεχούμενη» την χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι θα είναι μια ευκαιρία για να ζητήσουν για «το πότε η ΔΕΗ ήταν έτοιμη να καταρρεύσει, τίνος η πολιτική την οδήγησε στα όρια της κατάρρευσης».

Σύμφωνα, πάντως, με τον ίδιο η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίο της εταιρείας αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την περαιτέρω ανάπτυξή της. « Όσο κυβερνούσε ο κ. Τσίπρας η ΔΕΗ έφτανε στο όρια της κατάρρευσης. Το κρίσιμο ερώτημα είναι ποια ΔΕΗ θέλουμε; Το σχέδιο για τη ΔΕΗ είναι ένα άλμα στο μέλλον και κ. Τσίπρας αδυνατεί να το κατανοήσει», υπογράμμισε.

Πηγή: Ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ