LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

12|01
2022
13:18

Άρχισαν οι προβλέψεις για κανονικό Πάσχα: «Λίγη υπομονή ακόμη» με τα μέτρα

Να κάνουμε υπομονή συνέστησε η Μίνα Γκάγκα, εκτιμώντας ότι «το Πάσχα μας θα είναι κανονικό».

Τα μέτρα παίρνουν παράταση, τα κρούσματα είναι δεκάδες χιλιάδες κάθε μέρα και η πανδημία δείχνει εξ νέου τα δόντια της, φέρνοντας έναν τρίτο δύσκολο χειμώνα με περιορισμούς.

Σήμερα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, τόνισε ο ιός λήγει αρκεί να τηρήσουμε τα μέτρα και να κάνουμε υπομονή για λίγο καιρό ακόμη, διαβεβαιώνοντας ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα, αλλά και ότι το «Πάσχα μας θα είναι κανονικό».

«Την περίοδο εκείνη θα έχει κρούσματα όπως έχει και η γρίπη», είπε στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με την ίδια, δεν αναμένεται να γίνουν αλλαγές στα μέτρα που ισχύουν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, την ώρα που σήμερα συνεδριάζει η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων για να εξετάσει τα δεδομένα και να κάνει τις εισηγήσεις της.

Για τη μετατροπή του Παίδων Πεντέλης σε Μέγα Εμβολιαστικό Κέντρο, η κ. Γκάγκα σημείωσε πως είναι ένα σημαντικό νοσοκομείο, το οποίο εξυπηρετούνται εκατοντάδες παιδιά στο βόρειο τομέα των Αθηνών και θέλουμε να συνεχίσει τη λειτουργία και να την αυξήσει.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Θα συνεχίσει την πρωινή του λειτουργία κανονικά, δηλαδή θα δέχεται και τα τακτικά του ιατρεία και τα επείγοντα περιστατικά, ενώ για έξι εβδομάδες θα αναστείλουμε τις βραδινές του εφημερίες που γίνονται Δευτέρα και Πέμπτη την εβδομάδα».

«Θέλουμε να συνεχίσει τη λειτουργία του το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης για αυτό και ανοίγουμε θέσεις για νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ θα σταλούν και μεταπτυχιακοί φοιτητές από το πανεπιστήμιο Αθηνών» πρόσθεσε.

Για τα σχολεία, η κ. Γκάγκα ανέφερε πως γίνονται συνεχείς έλεγχοι στα παιδιά και όλα μπορεί να αλλάξουν. «Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που είχε κλειστά τα σχολεία για μεγάλο διάστημα και αυτό είχε αρνητικές επιπτώσεις στα παιδιά» υπογράμμισε.

Πηγή: iEidiseis.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ