LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

14|01
2022
15:28

Κόντρα Κεραμέως - Φίλη στη Βουλή για το άνοιγμα των σχολείων: 31.000 κρούσματα μέχρι χθες βράδυ

Μαίνεται ο πόλεμος κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για το άνοιγμα των σχολείων με την υπουργό ΠαιδείαςΝίκη Κεραμέως, να αναφέρει ότι μέχρι χθες το βράδυ εντοπίστηκαν 31.000 κρούσματα και τα οποία απομονώθηκαν.

«Πραγματοποιήθηκε ο μαζικότερος έλεγχος σε 1,6 εκατ. ανθρώπους και βρέθηκαν 31.000 κρούσματα μέχρι χθες το βράδυ, αν είχαμε ακούσει εσάς και την έκκληση σας να μην ανοίξουν τα σχολεία, τα 31.000 άτομα θα κυκλοφορούσαν ανέμελα», είπε η κυρία Κεραμέως και πρόσθεσε αν το κάθε ένα από αυτά τα άτομα είχε δει δέκα άτομα θα είχαμε 310.000 εν δυνάμει κρούσματα ως απόρροια της έκκλησης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ευτυχώς που δεν σας ακούσαμε», ανέφερε. Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας χορηγήθηκαν 7 εκατ. self test, ενώ τα τμηματα που έκλεισαν ήταν 2 σε πάνω απο 80.000, σημειώνοντας ότι η θετικότητα στα παιδιά δεν υπερβαίνει το 1,4%.

Η κυρία Κεραμέως που δέχθηκε σφοδρή κριτική από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού Παιδείας Νίκο Φίλη, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για λαϊκισμό, υποκρισία και κριτική με πολιτική σκοπιμότητα, καθώς -όπως είπε- βρίσκεται σε δύσκολη θέση επειδή η εβδομάδα με ανοιχτά σχολεία ολοκληρώθηκε και όλα πήγαν όπως δεν ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ να πάνε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει το λαϊκισμό και δεν συστρατεύεται με την εθνική προσπάθεια αλλά τη δυναμιτίζει, κάνει ό,τι μπορεί για να μην λειτουργήσει η εκπαίδευση», είπε και αναφερόμενη στο πρωτόκολλο του 50%+1 σημείωσε ότι συζητήθηκε και τον Σεπτέμβριο και τον Ιανουάριο και ακόμη και τώρα η αρμόδια επιτροπή δεν ζήτησε να αλλάξει.

«Ανοίξατε μια διαδικασία που ονομάζεται ανοσία της αγέλης, να αρρωστήσουν τα παιδιά δεν πειράζει», σχολίασε ο κ. Φίλης και συμπληρωσε ότι τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για την πανδημία είναι αμείλικτα, καθώς με το άνοιγμα των σχολείων αυξήθηκε στο 23,7% ο αριθμος κρουσμάτων.

«Δεν είναι υπεύθυνη πολιτική αυτή, δεν πρέπει να συμφιλιωνόμαστε με το θάνατο και χθες είχαμε το πρώτο θάνατο από την Όμικρον», ανέφερε ο Νίκος Φίλης.
 
«Είναι πρωτοφανές αυτό που λέτε. Όλοι την ίδια μέρα νόσησαν κ. Φίλη; Η θετικότητα στα παιδιά είναι μόλις στο 1,4%. Από εκεί που δεν ελεγχόταν κανείς τώρα ελέγχονται οι πάντες. Ο ΣΥΡΙΖΑ -όχι εσείς προσωπικά- συνεχίζει να κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές. Έχετε κάνει ό,τι μπορείτε για να εμποδίσετε την ομαλή λειτουργία της εκπαίδευσης. Όλοι , εκτός από εσάς , έχουν χαρεί με την επιστροφή στην κανονική λειτουργία», απάντησε η Νίκη Κεραμέως.
 
Πηγή: Cnn.gr

 

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών