LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

27|01
2022
10:53

ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα η συνεδρίαση της Κ.Ο - «Επιτακτική η προσφυγή στις κάλπες», λένε στην Κουμουνδούρου

Δεν είναι μόνο η αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας και της ακρίβειας, ούτε μόνο η εκτεταμένη διαφθορά, είναι πλέον και η παράλυση του κράτους ένας από τους παράγοντες που επιβάλλουν κατά την αξιωματική αντιπολίτευση την προσφυγή στις κάλπες.

Ο Αλέξης Τσίπρας αξίωσε χθες από τον πρωθυπουργό «να προσφύγει στη λαΪκή ετυμηγορία» ως την καλύτερη αποζημίωση για τον ελληνικό λαό, κάτι που αναμένεται να επαναλάβει και στη σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. Σημειωτέον πως η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την προηγούμενη Δευτέρα, ωστόσο αναβλήθηκε λόγω της έλευσης του χιονιά.

Η Κουμουνδούρου έδειξε από νωρίς χθες το πρωί πως δεν έτρεφε αυταπάτες για την πιθανότητα ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την απόλυτη αποτυχία τους να διαχειριστούν την κακοκαιρία, κάτι που είχε ως συνέπεια τη δημιουργία κατάστασης χάους επί δύο εικοσιτετράωρα στην Αττική. Ως εκ τούτου στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ άφηνε να εννοηθεί ότι δεν έχει καν νόημα να ζητήσει παραιτήσεις υπουργών καθώς θα έπρεπε να φύγει το μισό υπουργικό συμβούλιο. Πρότεινε δε “στον εξαφανισμένο κ. Μητσοτάκη να τούς πάρει όλους μαζί και να φύγουν μία ώρα αρχύτερα, μήπως και ανασάνει η χώρα”.

Λίγο αργότερα και μετά την εισήγηση του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο ο Αλέξης Τσίπρας με on camera δήλωσή του διαπίστωνε πως “η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει κοστίσει πολύ ακριβά στον ελληνικό λαό” και γι’ αυτό η αποζημίωσή του θα πρέπει να έρθει μέσα από την προσφυγή στις κάλπες.

Στην ανικανότητα του επιτελικού κράτους, όπως καταγράφηκε τις τελευταίες ημέρες αναμένεται να αναφερθεί αναλυτικά κατά τη σημερινή του ομιλία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τα ζητήματα που θα τεθούν στη συνεδρίαση

Στη συνεδρίαση δεν αποκλείεται να τεθούν και ζητήματα που συνδέονται με τις προτάσεις που κατέθεσε προσφάτως ο Αλέξης Τσίπρας για αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του κόμματος. Σημείο κριτικής για τα στελέχη της “Ομπρέλας” είναι το ζήτημα της αλλαγής στον τρόπο εκλογής προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής καθώς η πρόταση του προέδρου προβλέπει ανάδειξή τους από τα μέλη του κόμματος. Πληροφορίες από την “Ομπρέλα” αναφέρονται σε κείμενο που θα δοθεί αυτές τις ημέρες στη δημοσιότητα επί των θεμάτων αιχμής και θα συζητηθεί την Κυριακή στην πανελλαδική τους συνδιάσκεψη.

Στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου αρθρογραφώντας στην “Αυγή” ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πάνος Σκουρλέτης τονίζει μεταξύ άλλων: “Νομίζω πως η αιφνιδιαστική πρόταση (γιατί δεν κατατέθηκε στην Επιτροπή Καταστατικού τόσους μήνες;) για την απευθείας εκλογή ΚΕ και προέδρου από το σύνολο των μελών του κόμματος αποπροσανατολίζει, είναι κατ’ επίφαση δημοκρατική, χωρίς να ενισχύει την ουσιαστική συμμετοχή των μελών του κόμματος. Των μελών που δεν ρωτήθηκαν για την αλλαγή του τίτλου του κόμματος και για την παύση λειτουργίας των αιρετών οργάνων της ΚΕ και της Πολιτικής Γραμματείας.

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ