LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

27|01
2022
20:36

Χάπι για τον κορονοϊό: Ξεκινάει η χορήγηση, με παράδοση στο σπίτι

Τα αντιικά χάπια κατά του κορονοϊού θα μπορούν οι ασθενείς να τα λάβουν στο σπίτι τους. Ποιοι δικαιούνται το χάπι και πώς θα γίνεται η αίτηση.

Το αντιικό χάπι κατά του κορονοϊού θα αρχίσει να χορηγείται στην Ελλάδα από την επόμενη εβδομάδα, με την διαδικασία να έχει γίνει πιο απλή, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Μίνα Γκάγκα.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι τα χάπια αφορούν μόνο άτομα άνω των 18 ετών με προβλήματα υγείας και δεν θα χορηγούνται στις έγκυες.

Η παράδοση θα γίνεται στο σπίτι και όχι στο νοσοκομείο, ενώ η διαδικασία για την αίτηση θα πραγματοποιείται από τον γιατρό του ασθενή.

Τα χάπια θα λαμβάνουν όσα άτομα έχουν νοσήσει πρόσφατα και έχουν θετικό αποτέλεσμα rapid test ή PCR.

Μετά την αίτηση και εντός 24 ωρών, γιατρός και ασθενής θα λαμβάνουν SMS στο κινητό τους, όπου θα αναφέρει την απάντηση της επιτροπής που θα εξετάζει το αίτημα, ενώ στη συνέχεια ο ΕΟΠΥΥ θα επικοινωνεί με τον ασθενή για την εξακρίβωση των στοιχείων.

Χαρακτηριστικά, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας ανέφερε το εξής:

«Θα είναι για συνανθρώπους μας με προβλήματα υγείας και βρίσκονται θετικοί με κορονοϊό από τα 18 και άνω, όχι όμως για την εγκυμοσύνη. Άρα άνθρωποι με προβλήματα υγείας άνω των 18 ετών, μπορούν να μιλάνε με τον γιατρό τους, μόλις έχουν θετικό rapid test ή PCR θετικό. Μπορεί ο γιατρός που τους παρακολουθεί να κάνει αίτηση στην πλατφόρμα. Η απάντηση δίνεται μέσα σε 24 ώρες με SMS στον γιατρό και τον ασθενή. Από εκεί και πέρα μπορεί ο ΕΟΠΥΥ να επικοινωνήσει με τον ασθενή. Μπαίνει πρώτα στη πλατφόρμα και δίνει την συγκατάθεση για το φάρμακο και στη συνέχεια επικοινωνεί ο ΕΟΠΥΥ μαζί του και επιβεβαιώνει την διεύθυνση, για να μπορέσει να πάρει τα φάρμακα. Θεωρούμε ότι θα είναι πάρα πολύ σημαντικό για την αντιμετώπιση της πανδημίας»

Αναλυτικά οι δηλώσεις της Μίνας Γκάγκα για τα αντιικά χάπια:

Πηγή: iEidiseis.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ