LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

06|11
2021
09:34

«Παγίδα» της εφορίας με 4 δηλώσεις εισοδήματος μέσα σε 1 χρόνο

Γολγοθάς για όσους έλαβαν αναδρομικά - Άνοιξε η πλατφόρμα για το 2019 - Κίνδυνος για πρόστιμα καθυστέρησης που ξεπερνούν και τα αναδρομικά που έλαβαν!

Θύματα άδικης ταλαιπωρίας και προστίμων κινδυνεύουν και πάλι να πέσουν χιλιάδες συνταξιούχοι, για τα αναδρομικά συντάξεων που έλαβαν και πρέπει να τα δηλώσουν στην εφορία.

Ενώ το Κράτος φταίει που τους επέβαλε παράνομες και αντισυνταγματικές περικοπές, όταν το Κράτος τα επιστρέφει –και χωρίς τόκο- στους νόμιμους δικαιούχους μετά από χρόνια, υποβάλλει υπερήλικες φορολογούμενους –εάν βρίσκονται ακόμη εν ζωή- στο μαρτύριο των απανωτών φορολογικών δηλώσεων.

Η παγίδα κρύβεται στην υποχρέωση να υποβάλουν ακόμα μία φορολογική δήλωση μέσα σε 50 μέρες πριν εκπνεύσει το τέλος του χρόνου, αλλιώς απειλούνται με επιβολή αυτοτελών προστίμων (100 ευρώ συνήθως) ακόμα και για αστεία ποσά, ή και όταν είναι προφανές ότι δεν ευθύνεται ο φορολογούμενος αλλά το κράτος το ίδιο, για την τυχόν εκπρόθεσμη υποβολή φορολογικής δήλωσης για τα ποσά που έλαβαν.

Προφανώς κάθε πολίτης οφείλει να φορολογείται ισότιμα για τα λεφτά που παίρνει, έστω και καθυστερημένα ή μετά από νομική δικαίωση. Και για αυτό χιλιάδες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι αναγκάζονται να κάνουν κάθε χρόνο να κάνουν «έξτρα» φορολογικές δηλώσεις για να συμπληρώσουν στα εισοδήματα περασμένων ετών, τα ποσά που έλαβαν αναδρομικά. Αλλιώς, αν πχ φορολογούνταν «οριζόντια» όλοι το ίδιο για όλα τα ποσά και όλα τα λεφτά (πχ με ενιαίο συντελεστή 20%) θα πλήρωναν άδικα φόρο και όσοι κανονικά θα παρέμεναν αφορολόγητοι λαμβάνοντας τα ποσά αυτά, αλλά θα γλίτωναν υψηλό φόρο τα «ρετιρέ» που θα πλήρωναν «κανονικά και με το νόμο» 40% έως 55% φόρο, εάν έπαιρναν στην ώρα τους τα ποσά αυτά.

Διαβάστε την συνέχεια στο newmoney.gr
 
Πηγή: Protothema.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ