LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

05|01
2022
09:14

Θέσπιση κανόνων για τα Air BnB ζητά η Ένωση Ξενοδόχων Ολυμπίας από το δήμαρχο

Το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών δήμων για την θέσπιση κανόνων σε ότι αφορά τα καταλύματα που προσφέρονται για βραχυχρόνια μίσθωση, ζητά η Ένωση Ξενοδόχων Αρχ. Ολυμπίας από το δήμο της περιοχής. Πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας Le Monde που αναδημοσίευσε η Καθημερινή, αποτέλεσε την αφορμή για τους ξενοδόχους της Ολυμπίας να ζητήσουν κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η επιβολή αυστηρών κανόνων από πολλούς δήμους οδήγησε ήδη σε σοβαρή μείωση των διαμερισμάτων που προσφέρονται για βραχυχρόνια μίσθωση. Την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, η Airbnb απέσυρε από την πλατφόρμα της αγγελίες ακινήτων τα οποία δεν είχαν δηλωθεί στις αρμόδιες δημοτικές αρχές σε δέκα τουριστικές πόλεις της Γαλλίας, απορρίπτοντας έτσι ποσοστό 10% με 40% των προσφερόμενων ακινήτων.

Στις 9 Δεκεμβρίου, η Νέα Υόρκη υιοθέτησε κανόνα ο οποίος υποχρεώνει την πλατφόρμα να ελέγχει εάν τα προσφερόμενα ακίνητα είναι δηλωμένα στον δήμο. Στις 13, η Κομισιόν εγκαινίασε διαδικασία με στόχο την εκπόνηση ρυθμιστικού πλαισίου για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, ενώ την ενίσχυση των κανόνων έχουν ήδη αποφασίσει το Παρίσι, η Ουάσιγκτον, η Βιέννη και η Οττάβα

Σε επιστολή της η Ένωση Ξενοδόχων προς το δήμαρχο Αρχ. Ολυμπίας Γιώργο Γεωργιόπουλο αναφέρει ότι “… σε όλη την  Ευρώπη λαμβάνονται μέτρα και θεσπίζονται, κυρίως σε επίπεδο δήμων, αυστηροί  κανόνες για τη λειτουργία της βραχυχρόνιας μίσθωσης.  

Σε όλες πλην της χώρας μας, που όχι μόνο τα συγκεκριμένα καταλύματα συνεχίζουν  να λειτουργούν εν μέσω πανδημίας κανονικά, χωρίς κανόνες υγιεινής και ασφαλείας,  αλλά έχουμε ένα προδήλως ανεπαρκές νομοθετικό πλαίσιο, που γίνεται μάλιστα εύκολα αντικείμενο κατάχρησης, καλύπτοντας τη λειτουργία παράνομων  τουριστικών καταλυμάτων! 

Και όσο η κατάσταση παραμένει ανεξέλεγκτη το δημοσίου, οι δήμοι και τα  ασφαλιστικά ταμεία συνεχίζουν να χάνουν έσοδα, τα οποία προσπαθούν να  καλύψουν, ως συνήθως, από την αύξηση των επιβαρύνσεων των νόμιμων  επιχειρήσεων. Και συνεχίζουμε να διαβάζουμε δημοσιεύματα για πληρότητες και  αφίξεις που καμία σχέση δεν έχουν με την ξενοδοχειακή πραγματικότητα. Και  συνεχίζουμε να μιλάμε για φαινόμενα υπερτουρισμού, προσποιούμενοι πως δεν  καταλαβαίνουμε που αυτά οφείλονται.  

Σας καλούμε να κάνετε ότι πράττουν και στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη. 

Να βάλετε μια τάξη στο χάος που επικρατεί.  

Να προστατεύσετε το τουριστικό μας προϊόν και τις επιχειρήσεις μας, που  προσφέρουν τα μέγιστα στις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες” καταλήγει η επιστολή προς το δήμαρχο.

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Ευπρεπές Cooking & Decor