LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

14|12
2021
10:06

Μάγεψε για μια ακόμα φορά η Φιλαρμονική Λεχαινών

Μια μουσικη πανδαισια προσφερε η Φιλάρμονικη Λεχαινων  στους θεατες που κατεκλυσαν το Πολιτιστικο Κεντρο ΑΣΤΡΟΝ των Λεχαινων την Κυριακη 12 Δεκεμβριου,(αναμεσα τους ο εκπροσωπος του Μητροπολιτη Ηλεια , Αρχιμανδριτης Κυριλλος , οι ιερεις των Λεχαινων , Ο Δημαρχος Ανδραβιδας Κυλληνης κ.Λεντζας , ο Αντιδημαρχος κ.Κεκατος , ο Γ.Γραμματεας του Δημου Ανδραβιδας Κυλληνης κ.Βαρβαρεσος , εκπροσωπος του βουλευτη Διονυση Καλαματιανου και ο προεδρος της τοπικης κοινοτητας Λεχαινων κ.Παναγιωταρος)

Η συναυλία ειχε τιτλο « Μουσικοι Διαλογοι με την Ιστορια του 1821» και εγινε με συνδιοργανωση  της ΠΕΔ Δυτικης Ελλαδας , του Δημου Ανδραβιδας Κυλλήνης και της Φιλαρμονικης Λεχαινων   , ηταν δε αφιερωμενη στα 200 χρόνια από την επανασταση του 1821.

lexaina mpanta2

Τα τραγουδια που ακουστηκαν ηταν βασισμενα σε εργα των Διονυσιου Σολωμου, Ρηγα Φεραιου ,Μαντζαρου , Μακρυγιαννη , Ελύτη,Μαντζαρου , Λεοντη και ενορχητρωσεις από τον Σπυρο Προσωπαρη, Δημητη Αμπατζη και Ευρυσθενη Χατζηγιαννη

Στην ερμηνεια ηταν οι Ανδρεας Καλλιβωκας , Δημητρης Δημοπουλος και Γιωργος Καλαμαρας ενώ στο πιανο ηταν η Σπυριδουλα Χρεππα , αφηγητρια η Φωτενη Ασημακοπουλου και στη διευθυνση της μπαντας των 55 μουσικων ηταν ο Αρχιμουσικος Ευρυσθενης Χατζηγιαννης

lexaina mpanta3

Η Φιλαρμονική Λεχαινών διαθέτει γνώση και εμπειρία αποκτημένη με σκληρή δουλειά και τη σωστή καθοδήγηση μουσικών δασκάλων απ΄όλη την Ελλάδα.

Η εμπνευσμένη συλλογικότητα των Λεχαινών του πολιτισμού και της παράδοσης μας έχει συνηθίσει σε θεάματα υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου.

Οι θεατες συμμετειχαν σε μια εξαιρετική γιορτή μουσικής που  χάρισε  ανάσες αισιοδοξίας αφήνοντας για λίγο στην άκρη τα καταστροφικά χτυπήματα που δέχεται ο τόπος μας τα τελευταία 24ωρα από ακραία καιρικά φαινόμενα, την πανδημία , τις απώλειες, το πένθος, μα και τον απομονωτισμό, την ανθρωποφαγία και το συντηρητισμό φαινόμενα κι αυτά του καιρού μας.

lexaina mpanta4

Γιορταστηκε  το μεγάλο ιστορικό γεγονός της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 που ξανάγινε μια καινούρια εικόνα με όρους μουσικούς αυτή τη φορά που περιέχουν ωστόσο τον αναστοχασμό στα πρόσωπα και τον ιστορικό τους χώρο.

Πρόγραμμα πλούσιο με τολμηρές επιλογές: μελοποιημένη ποίηση λογοτεχνία  θούριοι, εκκλησιαστικοί ύμνοι και  όπερα. Ονόματα βαριά και καταξιωμένα Διονύσιος  Σολωμός, Νικόλαος  Σκαλκώτας, Οδυσσέας Ελύτης, Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζιδάκις, Χρήστος Λεοντής, Ρήγας Φεραίος, Γιάννης Μαρκόπουλος, Παύλος Καρρέρ, Νικόλαος Μάντζαρος, HAENDEL.

Οι «Μουσικοί διάλογοι με την ιστορία του 1821» λάμπρυναν ουσιαστικά τη δική μας σύνδεση με το ΄21 ως μνήμη θυσίας και κοινών αγώνων.

Οι μουσικές επιλογές της Φιλαρμονικής Λεχαινών μας συνεπήραν και ξεχυθήκαμε στα χωριά και τις πόλεις της ξεσηκωμένης χώρας μιας εποχής γεμάτης φως και θάνατο.

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo