LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

29|06
2022
10:36

Πάτρα: Σήμερα το πρωϊ αποφασίζει το Ειρηνοδικείο εάν θα "ανοίξει" το σπίτι της Ευγενίας Κούτρα - Ολοκληρώνεται η έρευνα για τις συνθήκες θανάτου της σπιτονοικοκυράς

Σήμερα το πρωί το Ειρηνοδικείο της Πάτρας θα αποφασίσει το άνοιγμα ή μη του σπιτιού της Ευγενίας Κούτρα - Θεοδωροπούλου, της σπιτονοικοκυράς του ζεύγους Δασκαλάκη - Πισπιρίγκου, που έφυγε από τη ζωή τον Σεπτέμβριο του 2020.

Τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει οι συγγενείς της σπιτονοικοκυράς θα συζητηθούν, μετά την απόφαση της Εισαγγελίας να σφραγίσει το σπίτι και να καταγραφούν όλα τα αντικείμενα που υπάρχουν μέσα σε αυτό.

Μάλιστα συμβολαιογράφος παρουσία αστυνομικών είχε σφραγίσει την εξώπορτα της διώροφης κατοικίας και είχε καταγράψει λεπτομερώς ότι αντικείμενα αξίας υπήρχαν στο εσωτερικό της.

Ο Κωνσταντίνος Λέων, ένας από τους δικηγόρους των συγγενών, ανέφερε: «Την Τετάρτη στις 9.00 το πρωί, στο Ειρηνοδικείο Πατρών συζητείται η αίτηση αποσφράγισης του σπιτιού εκ μέρους όλων των κληρονόμων της Ευγενίας Κούτρα. Η απόφαση θα πάρει κάποιες μέρες, αλλά η διαδικασία είναι τυπική. Έχουμε συλλέξει όλα τα απαραίτητα έγγραφα, θα τα προσκομίσουμε μαζί με τις προτάσεις μας και σε λίγες μέρες θα βγει η απόφαση. Η εικόνα που έχουμε είναι ότι λείπουν πράγματα από το σπίτι. Λείπει ένα μαντολίνο που είχε η εκλιπούσα από τον πατέρα της και αυτό δεν είχε καταγραφεί στην έκθεση σφράγισης. Λείπει μία σερβάντα, και είχε πολύτιμα αντικείμενα πάνω».

Τα όσα κατέγραψε η συμβολαιογράφος που βρέθηκε μέσα στο οίκημα, πριν αυτό σφραγιστεί, θα συγκριθούν με τις καταθέσεις των τριών - ανθρώπων κλειδιά που παρουσιάστηκαν στην Ασφάλεια Πατρών, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για τις συνθήκες θανάτου της σπιτονοικοκυράς.

Ο φυσικοθεραπευτής και οι δύο οικιακές βοηθοί κλήθηκαν να περιγράψουν με κάθε λεπτομέρεια το σπίτι, τα αντικείμενα που βρίσκονταν μέσα σε αυτό και τις συνθήκες διαβίωσης της Ευγενίας Κούτρα.

Τυχόν διαφοροποίηση στα όσα περιέγραψαν και στα όσα τελικά βρέθηκαν μέσα στο σπίτι, δεν αποκλείεται να ξεκλειδώσει την άσκηση διώξεων από την πλευρά της δικαιοσύνης.

Η έρευνα των Αστυνομικών

Στο μεταξύ στο στάδιο της ολοκλήρωσης βρίσκεται η έρευνα της Ασφάλειας Πάτρας, για τις συνθήκες θανάτου της Ευγενίας Κούτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 απομένουν ελάχιστα άτομα που θα καταθέσουν και εφόσον η ΕΛΑΣ αποπερατώσει το έργο της θα παραδώσει τον φάκελο της δικογραφίας στην αρμόδια εισαγγελέα, που θα αποφασίσει αρχικά εάν θα κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες ο Μάνος Δασκαλάκης κα η Ρούλα Πισπιρίγκου, ή ως ύποπτοι και δεύτερον εάν θα κρίνει σκόπιμο να γίνει εκταφή της σορού της σπιτονοικοκυράς (θεωρείται απίθανο, δεδομένου ότι δεν υπάρχει μέχρι τώρα κανένα στοιχείο που να στρέφει τις έρευνες σε ενδεχόμενη εγκληματική ενέργεια).

Το πληρεξούσιο

Σε αποκλειστικό ρεπορτάζ του tempo24 είχε μιλήσει η συμβολαιογράφος που είχε συντάξει το πληρεξούσιο της σπιτονοικοκυράς στον Μάνο Δασκαλάκη.

Πηγή: Tempo24.news

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ