LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

12|07
2019
08:07

Η Δικαιοσύνη αποφασίζει αν στηθούν ξανά κάλπες στο δήμο Ζαχάρως

Συζητήθηκε χθες στο Πρωτοδικείο Ηλείας η ένσταση του Π. Χρονόπουλου και της παράταξης του

Εν αναμονή της απόφασης για την ένσταση που κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης «Δυναμική Πρωτοβουλία» και πρώην δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος, βρίσκονται όλοι στο συγκεκριμένο δήμο. Η ένσταση συζητήθηκε χθες στο Πρωτοδικείο Ηλείας και είναι διπλή. Από τον επικεφαλής και από τα μέλη της παράταξης που δεν συμμετείχε στις εκλογές της 26ης Μαΐου, μετά την μη ανακήρυξή του συνδυασμού, από το Πρωτοδικείο Ηλείας.

Στη σύντομη διαδικασία της συζήτησης των ενστάσεων οι δικηγόροι τόσο της πλευράς του Πανταζή Χρονόπουλου, όσο και του εκλεγμένου δημάρχου Κώστα Αλεξανδρόπουλου που ήταν παρόντας στην αίθουσα του δικαστηρίου, εξέθεσαν τα επιχειρήματά τους για την υπόθεση. Βέβαια η αίθουσα ήταν κατάμεστη από υποψηφίους δημοτικούς συμβούλος της παράταξης Χρονόπουλου και πολίτες της Ζαχάρως που στηρίζουν την ένσταση αυτή.

Μόλις η διαδικασία ολοκληρώθηκε οι δύο πλευρές προέβησαν σε δηλώσεις. Η συνήγορος του Πανταζή Χρονόπουλου, Ελένη Τραυλού από το δικηγορικό γραφείο «Λαζαράτος και Συνεργάτες» δήλωσε αισιόδοξη για την έκβαση της υπόθεσης. «Εκπροσώπησα την ένσταση του κ. Χρονόπουλου κατά του αποτελέσματος, καθώς δεν τον ανακήρυξαν στις δημοτικές εκλογές στις 26ης Μάη του 2019. Το βασικό λάθος της απόφασης που δεν τον ανακήρυξε υποψήφιο, είναι η εσφαλμένη ερμηνεία του Άρθρου 65 του Ποινικού Κώδικα. Θεωρούμε ότι η αποστέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων πρέπει να ξεκινά μετά την έκτιση της κύριας ποινής. Στην συγκεκριμένη περίπτωση η έκτιση της κύριας ποινής δεν έχει ακόμα ξεκινήσει και δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Άρα η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων θα ξεκινήσει μετά το 2022 και εν προκειμένω δεν υπήρχε κόλλημα για να μετέχει στην διαδικασία. Το δεύτερο είναι ότι με τον νέο ποινικό κώδικα που ισχύει από 1η Ιουλίου καταργείται η συγκεκριμένη ποινή. Επομένως η ποινή θεωρείται αυτοδικαίως καταργηθείσα. Για τους δύο αυτούς λόγους δεν υπήρξε κόλλημα στην υποψηφιότητα του. Συζητήθηκε η ένσταση και αναμένουμε την απόφαση καθώς βασικό επιχείρημα μας είναι η εσφαλμένη ερμηνεία των διατάξεων του ποινικού κώδικα στη συγκεκριμένη περίπτωση. Θεωρούμε ότι υπάρχει πρόδηλο σφάλμα και μείζον ζήτημα νομιμότητας στη συγκεκριμένη περίπτωση και κανονικά οι εκλογές θα πρέπει να επαναληφθούν με τον κ. Χρονόπουλο υποψήφιο. Αυτό περιμένουμε και η απόφαση θα εκδοθεί εντός ολίγων μηνών».

pantazis1

Ο κ. Χρονόπουλος με την δικηγόρο του κα Τραυλού και τον εγγονό του.

Από την πλευρά του ο πρώην δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος εξέφρασε την εμπιστοσύνη του προς την ελληνική δικαιοσύνη.

Ο νέος δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος σε δηλώσεις του τόνισε ότι «… είμαστε έτοιμοι σε κάθε είδους αντιπαράθεση να υπερασπιστούμε τις επιλογές και την ψήφο των πολιτών του δήμου Ζαχάρως. Είναι βέβαιο ότι το δικαστήριο θα πράξει νομίμως και είμαστε βέβαιοι για την απόφαση του. Αναμένουμε την τελική έκβαση της αντιπαράθεσης αυτής. Είναι όμως επίσης βέβαιο ότι οι δημότες Ζαχάρως και Φιγαλείας αποφάσισαν να αλλάξει ο δήμος μας σελίδα. Και στις εκλογές να είχαν κατέβει και να είχε ανακηρυχτεί ο επικεφαλής και ο συνδυασμός της «Δυναμικής Πρωτοβουλίας» είναι βέβαιο ότι και πάλι θα έχαναν όπως έχασαν σε όλες τις τοπικές κοινότητες στις οποίες είχαν υποψήφιους. Θεωρούμε ότι σε κάθε περίπτωση σύντομα θα ξεδιαλυθεί η κατάσταση και βεβαιώνουμε τους δημότες μας ότι θα προχωρήσουμε μπροστά. Η νίκη του λαού είναι βέβαιη».

alexandropoulos

Ο κ. Αλεξανδρόπουλος με τους συνεργάτες του.

pantazis2

Μέλη της παράταξης "Δυναμική Πρωτοβουλία" με τον Πανταζή Χρονόπουλο.

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

Studio Μαθηματικών