LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

15|04
2020
07:21

"Νεκρό" Πάσχα για Κυλλήνη - Ζάκυνθο - Κεφαλονιά

Μόνο οι απαραίτητες μετακινήσεις στην πορθμιακή σύνδεση

Επιβεβαιώνεται η τραγική πτώση της κίνησης από και προς τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά μέσω Κυλλήνης. Η εικόνα στο λιμάνι τέτοιες ημέρες είναι αποκαρδιωτική, αφού ταξιδεύουν μόνο μόνιμοι κάτοικοι που μετακινούνται για λόγους ανάγκης, είτε επίσης φορτηγά τροφοδοσίας και συνεργεία που υλοποιούν τεχνικά έργα. Τα δρομολόγια όπως και πάλι πρόσφατα είχαμε γράψει έχουν μειωθεί στο ελάχιστο, ενώ υπάρχουν και μέρες που εκτελείται μόλις ένα. Όλοι ελπίζουν να ανακάμψει γρήγορα η χώρα και να ξεπεράσει αυτή τη στενωπό για να δούμε και πάλι τους δύο αγαπημένους προορισμούς αλλά και το λιμάνι της Κυλλήνης να ζωντανεύουν. Στο ilialive.gr μιλήσαμε με τους εκπροσώπους των αρχών στο λιμάνι της Κυλλήνης και μας μετέφεραν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εν μέσω επιδημίας κορωνοϊού.

Lentzas killΟ δήμαρχος Ανδραβίδας - Κυλλήνης και πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας

Ο δήμαρχος Ανδραβίδας - Κυλλήνης και πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας μιλώντας για την κατάσταση που διαμορφώνεται στο λιμάνι στάθηκε στην πολύ μεγάλη μείωση στην επιβατική κίνηση…”Στην κίνηση στο λιμάνι επειδή είναι καθαρά επιβατικό λιμάνι, λόγω των περιορισμών των οποίων έχουν επιβληθεί στην κυκλοφορία, υπάρχει μία μεγάλη μείωση. Από τα πρώτα στοιχεία που έχουμε μιλάμε για μία μείωση της τάξεως του 65 με 70% τόσο προς τις αναχωρήσεις όσο και προς τις αφίξεις μεταξύ Κυλλήνης-Ζακύνθου, Κυλλήνης - Κεφαλλονιάς και Ιθάκης. Έχουμε και μείωση δρομολογίων, πλέον υπάρχουν μόνο δύο δρομολόγια και κάποια μέρα ένα δρομολόγιο. Γιατί όπως είπα η κίνηση είναι πάρα πολύ περιορισμένη, το μόνο το οποίο συνεχίζει να υπάρχει είναι η τροφοδοσία των νησιών η οποία δεν έχει επηρεαστεί, συνεχίζεται κανονικά, οι μόνιμοι κάτοικοι με τα χαρτιά όλα, τα νόμιμα, τα οποία επιδεικνύουν, είναι αυτά τα μέτρα τα οποία και εμείς σαν Λιμενικό Ταμείο αλλά και το Λιμεναρχείο, έχουμε μία άψογη συνεργασία έτσι ώστε είμαστε στα μέτρα πρόληψης, αγωγής και προαγωγής της υγείας και να μπορέσουμε να βγούμε όσο το δυνατόν νωρίτερα από την καραντίνα και απ’ όλα αυτά”.

MpalasisΟ εκπρόσωπος της Levante Ferries Γιάννης Μπαλάσης.

Ο εκπρόσωπος της Levante Ferries Γιάννης Μπαλάσης μιλώντας για το φετινό Πάσχα τόνισε ότι είναι πολύ διαφορετικό από ότι το παρελθόν. “Η κίνηση δεν έχει καμία σχέση με τις άλλες χρονιές, εξυπηρετούμε μόνο τους μόνιμους κατοίκους και την τροφοδοσία των νησιών. Για την ώρα τουριστική κίνηση δεν επιτρέπεται, δεν περνάει στο νησί, απ’ ό,τι έχουμε καταλάβει και από τα γεγονότα δεν υπάρχει και ενδιαφέρον για την ώρα να περάσει κάποια τουριστική κίνηση απέναντι. Αναμένουμε την άρση των μέτρων για να δούμε πως θα πορευτούμε το καλοκαίρι. Έχουμε μειώσει τα δρομολόγια, έχουμε μετά βίας δύο σε κάθε νησί τα οποία τα κρατάει εταιρεία και τα συντηρεί για την ώρα έτσι ώστε να μπορούμε να εξυπηρετούμε τις τροφοδοσίες”.

Killini2

Ο υπολιμενάρχης Κυλλήνης κ. Καρβουνιάρης απο την πλευρά του σημείωσε ότι “… η κίνηση, είναι μειωμένη, όσον αφορά τα δρομολόγια έχουμε λιγότερα σε σχέση με το προηγούμενο Πάσχα και λιγότερα σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, ενώ κανονικά έχουμε συνήθως το αντίστροφο. Επιβάτες είναι μόνο οι αναγκαίοι, σύμφωνα με τα μέτρα που έχουν επιβληθεί από το τέλος Μαρτίου, η κίνηση έχει μειωθεί ακόμα περισσότερο τώρα με τα νέα μέτρα που ισχύουν από την Μ. Δευτέρα και μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι, ο αναγκαίος εφοδιασμός και τα αναγκαία τεχνικά έργα, μόνο αυτά περνάνε στα νησιά. Έλεγχοι γίνονται σύμφωνα με τα μέτρα που έχει στείλει το υπουργείο” κατέληξε.

Killini3Ψυχή δεν υπάρχει στα εκδοτήρια του λιμένα Κυλλήνης.

Killini4

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ