LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

22|06
2021
07:32

Κοτσώνης για σκουπίδια: “Κινούμαστε σε ένα τεντωμένο σχοινί…”

Παράπονα εκφράζονται στο δήμο Πύργου για το θέμα της αποκομιδής των σκουπιδιών, όμως ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Κοτσώνης σημείωσε πως θα υπάρξει σταδιακή βελτίωση με την προμήθεια νέων απορριμματοφόρων και κάδων. Αυτό θα συμβάλει να βελτιωθεί η εικόνα στην πόλη του Πύργου και στα χωριά μέσα στο καλοκαίρι.

Όπως σημείωσε σε πρόσφατες δηλώσεις του στο ilialive.gr ο κ. Κοτσώνης “… δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα απορρίμματα, δεν έχει αλλάξει κάτι ξέρετε ότι κινούμαστε σε ένα τεντωμένο σκοινί. Δεν υπήρχαν απορριμματοφόρα, ένα απορριμματοφόρο υπήρχε όταν πήραμε το Δήμο, τώρα δουλεύουν οκτώ με όλα τα προβλήματα που έχουν όλα αυτά, μία μπαίνουν και μία βγαίνουν από το συνεργείο καθώς είναι πολύ παλιά οχήματα. Ο Πύργος έχει να προμηθευτεί οχήματα εδώ και 20 χρόνια, τώρα κάνουμε μία προσπάθεια. Έρχονται και τα τρία απορριμματοφόρα που έχουμε παραγγείλει από τη νέα σύμβαση. Περιμένουμε και το τέταρτο απορριμματοφόρο και περιμένουμε να έρθουν και τα άλλα δύο, συν το ένα του Φιλοδήμου. Δηλαδή θα έχουμε τέσσερα καινούργια αμάξια στην διάθεσή μας, έτσι ώστε να μας βοηθήσουν ως προς την αποκομιδή των απορριμμάτων” είπε ο κ. Κοτσώνης.

Από την άλλα προχωρά και η διαδικασία για την προμήθεια νέων κάδων μιας και το πρόβλημά με τις ελλείψεις (καταστροφές - φθορές) είναι διαρκές. “Έχουν ανοίξει οι προσφορές για τους 300 κάδους οι οποίοι δεν είναι πολλοί αλλά όχι και λίγοι στην παρούσα φάση και την κατάσταση που βρισκόμαστε. Θεωρώ λοιπόν ότι ο Δήμος Πύργου το καλοκαίρι είναι άλλη μία πόλη. Και η άλλη πόλη βρίσκεται στο παραλιακό μέτωπο. Ούτως ή άλλως κάθε χρόνο έχουμε προβλήματα αλλά νομίζω φέτος με τον τρόπο που λειτουργούμε και με τον τρόπο που έχουμε οργανώσει τα απορριμματοφόρα και τους κάδους ότι θα είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση” σημείωσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας.

Χρειάζεται η βοήθεια των πολιτών

Ο κ. Κοτσώνης επισήμανε και τις συμπεριφορές εκείνες από την πλευρά μερίδας πολιτών που δεν βοηθούν έτσι στο έργο του δήμου Πύργου. “‘Ότι και να κάνει ο αντιδήμαρχος καθαριότητας όλα αυτά πέφτουν πάνω στην συνείδηση των πολιτών, εάν οι πολίτες δε συνεργαστούν. Βλέπουμε να ανοίγουν τα παράθυρα, να πετάνε τα απορρίμματα και να μη βγαίνουν ούτε καν από το αυτοκίνητο, μία άθλια κατάσταση, τα πετούν όπου βρίσκουν όπως τα ποτάμια. Την προηγούμενη βδομάδα είχαμε πάει στην κοίτη του Αλφειού, στις παρυφές από δω κι από κει και αν πάτε τώρα είναι γεμάτο. Τι να σας κάνει ο δήμαρχος και ο Δήμος; Είναι λίγα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε. Μόνο με συνεργασία των πολιτών μπορούμε να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν δεν ανέβουν επίσης τα ποσοστά της ανακύκλωσης θα έχουμε μόνιμο πρόβλημα” σχολίασε ο κ. Κοτσώνης.

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo