LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

09|01
2022
09:01

Αμαλιάδα: Συνάντηση Λυμπέρη με τον τομεάρχη Πολιτισμού της ΝΔ

Συνάντηση με τον τομεάρχη Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας Χρήστο Σούλη είχε στο συνεδριακό κέντρο της Αμαλιάδας ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης το μεσημέρι των Θεοφανείων. Μεταξύ τους αναφέρθηκε η διάθεση συνεργασίας προκειμένου να επιτευχθεί η πολιτιστική ανάδειξη του νομού, κάτι που δηλώθηκε και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν.

Τους δύο άντρες συνδέει φιλία ετών καθώς ο κ. Σούλης έλκει την καταγωγή του από την περιοχή, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί μιλώντας για τον Γιάννη Λυμπέρη με θερμά και υποστηρικτικά λόγια για το έργο του. Ο δήμαρχος Ήλιδας υποδέχθηκε τον τομεάρχη Πολιτισμού στο Συνεδριακό Κέντρο της Αμαλιάδας και αφού τον καλωσόρισε αναφέρθηκε στις δυσκολίες που περνάει τόσο η χώρα όσο και ο νομός μας με την πανδημία του κορονοϊού.

Παράλληλα αναφερόμενος στην ιδιότητα του κ. Σούλη ως τομεάρχη Πολιτισμού σημείωσε πως «…ήταν και είναι επιβεβλημένο να πούμε με τον Χρήστο με την ιδιότητά του, ως τομεάρχη πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας κάποια πράγματα που πιστεύω ότι με την συνεργασία μας, που υπήρξε πάντα εκτός από φιλική σχέση σε ό,τι μπορούσε ο Χρήστος και είχαμε επαφή να βοηθήσει, βοηθούσε, τώρα λοιπόν με αυτή του την ιδιότητα, προφανώς υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρόν στο Δήμο Ήλιδας και εκ της καταγωγής και της σημασίας του Δήμου αυτού από την Αρχαία Ήλιδα αλλά και του σύγχρονου Δήμου, της σύγχρονης Αμαλιάδας, με τις υποδομές που έχουμε καταφέρει, μέχρι στιγμής να αποκτήσουμε, υποδομές που πιστεύω ότι είναι διακεκριμένες και σημαντικές για την ελληνική πραγματικότητα και μιλάω για το δημοτικό θέατρο, την δημοτική πινακοθήκη που θέλουμε να δημιουργήσουμε και να αναπτύξουμε, Πολυχώρος Πολιτισμού ονομάζεται τώρα, είναι κατά κοινή ομολογία ένα έργο και μία υποδομή την οποία θα ζήλευαν πολλές πόλεις στην χώρα.

Εκείνο λοιπόν που μένει σε μας και αυτός ήταν και ο λόγος και το σχέδιο που προχωρήσαμε και δημιουργήσαμε, είναι να αναπτυχθεί σε τοπικό επίπεδο από ομάδες πολιτισμού, από ομάδες μουσικής, όχι μόνο της Αμαλιάδας αλλά και της ευρύτερης περιοχής, η σύγχρονη πολιτιστική δράση και αντίληψη που υπάρχει στην κοινωνία μας. Οι κοινωνίες παράγουν πολιτισμό, ο πολιτισμός, η τέχνη και η παιδεία είναι εκείνα τα οποία δημιουργούν και πλάθουν συνειδήσεις στις κοινωνίες, είναι εκείνα τα οποία αμβλύνουν αντιθέσεις και κακίες και δημιουργούν πλαίσια αλληλεγγύης, σύμπνοιας, και δημιουργίας. Και για να μην πολυλογώ αυτά είναι τα πεδία στα οποία θέλουμε από τη δική σου θέση, που είναι σημαντική, μία θέση υπευθύνου πολιτισμού στο κυβερνών κόμμα είναι πάρα πολύ σημαντική και είναι χαρά για μένα και τιμή για την πόλη μας να μπορέσεις να βοηθήσεις σε αυτά τα πεδία που σχηματικά ανέφερα πριν» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λυμπέρης.

Από την πλευρά του ο τομεάρχης Πολιτισμού της Ν.Δ αφού ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την ζεστή φιλοξενία του στην πόλη της Αμαλιάδας τόνισε ότι: «…στον Δήμο Ήλιδας που έχω την χαρά και την τιμή να έλκω την καταγωγή μου και με συνδέουν μακροχρόνιες σχέσεις σε φιλικό, οικογενειακό και πολιτικό επίπεδο. Είναι ιδιαίτερη λοιπόν χαρά να βρίσκομαι σήμερα εδώ στο συνεδριακό κέντρο της Αμαλιάδας και ως Χρήστος και ως ένας νέος άνθρωπος που κατάγεται από εδώ αλλά και ως ο νέος τομεάρχης πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, θέλω να ευχηθώ καταρχάς χρόνια πολλά, καλή φώτιση σε όλους ένεκα της σημερινής ημέρας, να έχουμε υγεία, και ο νέος χρόνος που μπήκε πριν λίγες ημέρες να σηματοδοτήσει την απαρχή μιας εποχής μακριά από την πανδημία, με υγεία, ελπίδα, αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση και για την Ελλάδα και για την Ηλεία συγκεκριμένα». 

Αναφερόμενος στο λόγο της επίσκεψής του ο κ. Σούλης σημείωσε πως «…είναι για να συζητήσουμε θέματα τα οποία αφορούν ένα από τα σημαντικότερα πολιτικά, εθνικά που είναι ο πολιτισμός. Ο πολιτισμός για την Ελλάδα είναι το μεγαλύτερο για μένα κεφάλαιο, γιατί πρέπει να θυμόμαστε ότι ο πολιτισμός ενώνει και δεν διχάζει, και όλοι ανεξαιρέτως από όπου και αν προερχόμαστε πολιτικά πρέπει να συνεργαζόμαστε για αυτή την μεγάλη κληρονομιά που μας έχουν αφήσει οι πρόγονοί μας αλλά και για αυτό που προσφέρει η Ελλάδα και δεν θα μπορούσα να ξεκινήσω μία περιοδεία στην χώρα  ως τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας, από πουθενά αλλού παρά από την Ηλεία και από τον Δήμο Ήλιδας, από την κοιτίδα ενός από τους σπουδαιότερους πολιτισμούς στην Ελλάδα. Την γενέτειρα των Ολυμπιακών αγώνων, εδώ που υπάρχει και το μεγαλύτερο Brand name του πλανήτη λίγο πιο δίπλα από εμάς που είναι η Ολυμπία, έτσι ώστε να συζητήσουμε θέματα που απασχολούν και αφορούν αυτό το συγκεκριμένο κομμάτι. Όπως πολύ σωστά είπες αγαπητέ δήμαρχε, ο πολιτισμός είναι ένα πολυσύνθετο πράγμα, δε μονοπωλεί μόνο συγκεκριμένα πράγματα αρχιτεκτονικού είδους ή εικαστικών, ξεκινάει και γεννιέται από την κοινωνία και εκεί αναπαράγεται και εκεί καλλιεργείται και φυσικά δίνει τους σπόρους μίας εύφορης πνευματικής ζωής για την κοινωνία και την εκάστοτε κοινωνία». 

Επιπλέον ο κ. Σούλης αναφερόμενος στην Ηλεία επεσήμανε ότι έχει ένα τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα καθώς είναι ένας τόπος όπου δεν περιορίζεται μόνο σε αγροτικά ή τουριστικά αλλά ο πολιτισμός της είναι αυτός που την ανέδειξε από αρχαιοτάτων χρόνων και είναι αυτός που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο και να αποτελέσει την προστιθέμενη αξία, την επόμενη ημέρα για την ανάπτυξη του τόπου. 

«Γιατί ο πολιτισμός πρέπει να κατευθυνθεί εδώ στην Ολυμπία, σε αυτή την κατεύθυνση να πάει δηλαδή σε ένα άλλο τοπίο ανάπτυξης οικονομικής για τον τόπο. Θέλω να πιστεύω ότι η ανακοίνωση για την έναρξη του δρόμου που είναι το μεγάλο ζήτημα εδώ στην Ηλεία και που θα ξεκινήσει μετά την δήλωση του πρωθυπουργού και του υπουργού κ. Καραμανλή από το 2022 καλώς εχόντων των πραγμάτων την χρονιά που διανύουμε τώρα, έτσι ώστε να δώσει το έναυσμα για την ανάπτυξη του τόπου και να γίνει και η Ηλεία με πολύ μεγάλη ασφάλεια προσβάσιμη στον εγχώριο πληθυσμό αλλά και σε κατοίκους του εξωτερικού.

Η Ήλιδα και η Αρχαία Ήλιδα και το θέατρο έχουν την σφραγίδα σου δήμαρχε και οφείλω να το ομολογήσω, την δική σου σφραγίδα και το επιτελείο σου τα τελευταία 18 χρόνια που είσαι δήμαρχος, με ένα μικρό κενό που είχες κάποια στιγμή στην θητεία σου και οφείλω να σε συγχαρώ για όλες τις πρωτοβουλίες που πήρες ώστε να αναδείξεις αυτό το μεγάλο Brand name που λέγεται Ήλιδα, ώστε να αναπτύξεις όλες αυτές τις δυνατότητες που έχει και να δώσει και να προσφέρει στον τόπο αυτό που πραγματικά του αξίζει» τόνισε ο κ. Σούλης ενώ αναφερόμενος στον κ. Λυμπέρη δεσμεύτηκε ότι: 

«Εγώ θέλω να δεσμευτώ ότι σε ότι με αφορά θα είμαι δίπλα σου και την επόμενη ημέρα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα που έχει και ο Δήμος της Ήλιδας και ευρύτερα ο νομός Ηλείας για να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε και να αναδείξουμε αυτές τις δυνατότητες του τόπου και σε επικοινωνία με το ίδιο το κόμμα αλλά και σε επικοινωνία άμεση που έχω με την υπουργό την κυρία Λίνα Μενδώνη ώστε να βρούμε τους τρόπους εφόσον υπάρχει η αμοιβαία θέληση, να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για τις προστιθέμενες αξίες που οφείλει να λάβει ο Δήμος σας και ο νομός ευρύτερα για να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε αυτόν τον πολιτισμικό πλούτο αυτή την τεράστια κληρονομιά.

Θέλω να σε ευχαριστήσω και πάλι, θέλω να είσαι σίγουρος ότι όλα τα αιτήματα και όλα όσα ανέδειξες ως θέματα στην σημερινή μας συνάντηση θα αντιμετωπιστούν από εμένα με την ανάλογη σοβαρότητα και υπευθυνότητα, θα συνεχίσουμε αυτή την καταπληκτική επικοινωνία και παραγωγική επικοινωνία που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια και πολύ σύντομα στην πράξη καλώς εχόντων των πραγμάτων και πανδημίας επιτρέποντος, θα μπορούμε να εξαργυρώσουμε όλα όσα συζητάμε στην πράξη ώστε αυτό το αποτέλεσμα να πάει από τον στον πολίτη της Ήλιδας, στον πολίτη της Ηλείας, στον Έλληνα πολίτη γενικότερα». 

Κλείνοντας τον λόγο του ο τομεάρχης Πολιτισμού της ΝΔ ανέφερε ότι η Ηλεία και η πολιτισμική της κληρονομιά ανήκει σε όλη την Ελλάδα και με αυτόν τον τρόπο πρέπει να την αντιμετωπίζουμε.

Lumperis Soulis 2

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ