LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

06|02
2020
07:00

Ηλεία: Παγωμένη Πέμπτη... κρύο και παγετός

Το πρώτο κύμα του χιονιά πέρασε και άφηνει πίσω του χιόνια στα ορεινά της Ηλείας και αρκετό κρύο στον υπόλοιπο νομό.

Σύμφωνα με τους προγνωστικούς χάρτες του meteo.gr η θερμοκρασία θα κυμανθεί έως τους 10-11οC στα πεδινά και έως τους 4-5οC στα ορεινά του νομού. Το πρωί τοπικά θα επικρατήσει παγετός.

Ασθενείς βροχές περιμένουμε να σημειωθούν το απόγευμα στα κεντρικά και νότια ορεινά του νομού και σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα

Βροχές, χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές υψομέτρου και σποραδικές καταιγίδες στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο αναμένονται την Πέμπτη 06 Φεβρουαρίου 2020. Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας. Έως 9 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, της Εύβοιας και των Βορείων Κυκλάδων και σταδιακά και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου των παραπάνω περιοχών. Χιονοπτώσεις επίσης αναμένονται και στα ορεινά της Κρήτης από το μεσημέρι. Βροχές θα σημειωθούν στις υπόλοιπες περιοχές του Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου και στην Κρήτη, ενώ σποραδικές καταιγίδες αναμένονται έως το πρωί κατά κύριο λόγο στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -7 έως -2, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -3 έως 5, στη Θεσσαλία από 0 έως 7, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο από 1 έως 8, στα δυτικά ηπειρωτικά από 4 έως 11, στα νησιά του Ιονίου από 3 έως 9, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 3 έως 9, στα Δωδεκάνησα από 6 έως 14, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 5 έως 11 και στην Κρήτη από 7 έως 15. Σημειώνεται ότι η ελάχιστη θερμοκρασία αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, από το πρωί όμως θα στραφούν σε βόρειους 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 6 έως 8 και πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους 5 έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται βροχοπτώσεις και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά που από το πρωί θα επηρεάσουν σταδιακά και περιοχές χαμηλού υψομέτρου κυρίως στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ με ενίσχυση κατά 1 έως 2 μποφόρ από το πρωί έως το απόγευμα. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 3 έως 7 βαθμούς, με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και στα δυτικά του νομού έως 6 μποφόρ, με ενίσχυση κατά 1 έως 2 μποφόρ από το πρωί έως το απόγευμα. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 0 έως 2 βαθμούς, με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Πηγή: meteo.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ