Ανάμεσα στις Περιφέρειες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για περικοπή των κονδυλίων, όπως μετέδωσε το Mega, είναι και αυτή της Δυτικής Ελλάδας.
Ο υπουργός σημείωσε ότι πέρα από τα γνωστά δυσμενή σενάρια που παλεύει να αντρέψει η χώρα, ακούγονται ήδη από αρμοδίους ακόμη δυσμενέστερες για σκληρή περικοπή κονδυλίων.
Τόνισε ότι το νέο ΕΣΠΑ είναι το μόνο μέσο, με δεδομένη τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, δημοσίων επενδύσεων για την περίοδο 2014-2020.
Επεσήμανε παράλληλα ότι "η μείωση θα ήταν μόνο ένα κακό μήνυμα απέναντι στους ανθρώπους οι οποίοι διαμαρτύρονται γιατί περιορίζονται οι μισθοί και οι συντάξεις και ταυτόχρονα βλέπουν την Ευρωπαϊκή Ένωση μια περαιτέρω μείωση των ενισχύσεων από τα Κοινοτικά Ταμεία. Αυτό ξεκαθαρίσαμε με τον Πρωθυπουργό από τις Βρυξέλλες".
Σημειώνεται ότι αποφάσεις για το νέο ΕΣΠΑ (για τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020) επίκεινται την επόμενη εβδομάδα (22 Νοεμβρίου), με τις διαπραγματεύσεις πάντως να είναι ιδιαίτερα δύσκολες με πολλές ενστάσεις από πολλά και διαφορετικά κράτη-μέλη.
Από την άλλη πλευρά, το υπουργείο Ανάπτυξης και η Κυβέρνηση επιχειρεί να αναστρέψει αυτό το αρνητικό κλίμα τόσο εκτός, όσο και εντός της χώρας αναζητώντας παράλληλα και μια εναλλακτική.
Στο πλαίσιο αυτό θέμα χρόνου είναι η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή για τη διευκόλυνση των στρατηγικών και των ιδιωτικών επενδύσεων.
Παράλληλα κομβικής σημασίας είναι το ξεμπλοκάρισμα κονδυλίων του ΕΣΠΑ και η καλύτερη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί από τη γενική γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, ένα πρόγραμμα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, υποστήριξε ο υπουργός.


















