Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα έχει δοθεί παράταση στην αποπληρωμή των χρεολυτικών δόσεων μέχρι τον Ιούνιο του 2013, σε όσες επιχειρήσεις έχουν πυροδάνεια με εγγύηση του Δημοσίου.
Πάγιο αίτημα του Επιμελητηρίου Ηλείας αλλά και των άλλων νομών, ήταν να ισχύσουν ίδια μέτρα και για τους επαγγελματίες που είχαν αναγκαστεί να προσφύγουν σε δανεισμό, χωρίς την εγγύηση του Δημοσίου.
Η χθεσινή εξέλιξη, πέραν του ότι άρει τη θηλιά γύρω από τους επιχειρηματίες – επαγγελματίες της Ηλείας και των άλλων νομών, γεννά ελπίδες και για τη μακροπρόθεσμη ρύθμιση όλων των πυροδανείων.
Οι επιχειρήσεις με πυροδάνεια θα έπρεπε να κληθούν τον Ιούνιο του 2013 να πληρώσουν υπέρογκες τοκοχρεολυτικές δόσεις εν μέσω οικονομικής κρίσης. Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν τις δόσεις.
Η κυβέρνηση επομένως πρέπει να αποφασίσει πια επιλογή θα στηρίξει. Ή να δίνει συνεχώς νέες παρατάσεις (ανακυκλώνοντας το πρόβλημα) ή να δώσει μια οριστική λύση ρυθμίζοντας όλα τα πυροδάνεια.
Το ΕΒΕ Ηλείας, και φυσικά τα Επιμελητήρια των υπόλοιπων πυρόπληκτων νομών, έχουν προτείνει τη μετατροπή των δανείων των πυρόπληκτων επαγγελματιών, σε 30ετούς διάρκειας, δεδομένου ότι η οικονομική κρίση και οι συνέπειές της δεν πρόκειται να επαλειφθούν μετά από έναν και μόνο χρόνο.





















