Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Οικονομία

Πέντε χρόνια μετά, εκκρεμούν απαλλοτριώσεις στην Ε.Ο. Κορίνθου-Πάτρας-Πύργου

Πέντε χρόνια μετά, εκκρεμούν απαλλοτριώσεις στην Ε.Ο. Κορίνθου-Πάτρας-Πύργου
Κι όμως, πέντε χρόνια μετά την έναρξη παραχώρησης της εθνικής οδού Ελευσίνας - Κορίνθου - Πάτρας - Πύργου, οι απαραίτητες απαλλοτριώσεις για την ανακατασκευή της
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
δεν έχουν ολοκληρωθεί. Τα κομμάτια γης που δεν έχουν ακόμα αποκτηθεί, πλην ενός, δεν θα επηρεάσουν την πορεία του έργου, αν και όταν ξεκινήσει και πάλι, καθώς πρόκειται για συμπληρωματικά τμήματα. Ο όρος που μπήκε στις συμβάσεις παραχώρησης περί ολοκλήρωσης των απαλλοτριώσεων μέσα σε ένα έτος -με βαριές χρηματικές ποινές αν παραβιαστεί- ήταν εξαρχής ανέφικτος.

Πριν από λίγες ημέρες, το υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών αποφάσισε να παρατείνει για μερικούς μήνες την επίταξη ακινήτων σε τέσσερα τμήματα του έργου, καθώς τα δικαστήρια δεν έχουν ακόμα ορίσει την τιμή μονάδας, βάσει της οποίας θα καταβληθεί η αποζημίωση. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, πρόκειται για συμπληρωματικά τμήματα, τα οποία βρίσκονται ανάμεσα στην εθνική οδό και τις γραμμές του ΟΣΕ και τα οποία η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου απαίτησε να αποκτηθούν.

Σύμφωνα με πρόσφατη ενημέρωση του υπουργείου στη Βουλή, για να ολοκληρωθεί η απαλλοτρίωση στο τμήμα Κόρινθος - Πάτρα εκκρεμεί η παράδοση τμήματος στην περιοχή Ροδοδάφνης Αιγίου, περίπου στο 93ο χλμ., όπου σύμφωνα με απόφαση του Ε΄ τμήματος του ΣτΕ ακυρώθηκε η απαλλοτρίωση ως προς τρεις ιδιοκτησίες και θα πρέπει να επαναπροκηρυχθεί. Επίσης εκκρεμεί η εκτέλεση ορισμένων συμπληρωματικών απαλλοτριώσεων στο τμήμα Πάτρας - Πύργου.

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

vlaxantoni pop xmas24 300x300
vlaxantoni pop xmas24