Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Οικονομία

Ανοίγουν την Τρίτη οι κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα - Τι θα ισχύσει

Ανοίγουν την Τρίτη οι κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα - Τι θα ισχύσει
Την Τρίτη θα ανοίξουν οι κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα ως υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς. Επίσης σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται πηγές από την Κεντρική Τράπεζα
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
της Κύπρου, την Τρίτη θα ανοίξουν οι τράπεζες στην χώρα, εκτός από την Τράπεζα Κύπρου και την Λαϊκή, οι οποίες -κατά πάσα πιθανότητα- ανοίγουν την Πέμπτη.

Οι τράπεζες θα ανοίξουν με πλαφόν τις αναλήψεις, όπως είπε και ο υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Σωκράτης Χάσικου. Ειδικότερα, μέχρι την Παρασκευή 22 Μαρτίου το ημερήσιο όριο αναλήψεων μετρητών από τις κυπριακές τράπεζες ήταν 500 ευρώ. Από την Παρασκευή, λόγω έλλειψης ρευστότητας, το όριο αναλήψεων κατέβηκε στα 260 ευρώ την ημέρα για όλες τις τράπεζες.

Περίπου στις 19.00 το απόγευμα της Κυριακής, την ώρα δηλαδή που ξεκινούσε η κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup, έγινε γνωστό ότι το ημερήσιο όριο αναλήψεων από τα ATM της κεντρικής τράπεζας Κύπρου περιορίστηκε στα 100 ευρώ. Όσον αφορά την Λαϊκή τράπεζα το νέο μέτρο άρχισε να εφαρμόζεται στη μία το μεσημέρι της Κυριακής 24 Μαρτίου.

Παράλληλα, το απόγευμα της Δευτέρας θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τη μεταβίβαση των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, στην Τράπεζα Πειραιώς, καθώς οι σχετικές διαβουλεύσεις που είχε κλιμάκιο της ελληνικής τράπεζας με την κεντρική τράπεζα της Κύπρου ολοκληρώθηκαν.

Αντιπροσωπεία της διοίκησης της Πειραιώς ήταν στη Λευκωσία από το περασμένο Σάββατο, προκειμένου να συζητηθούν οι τεχνικές λεπτομέρειες της μεταβίβασης.

Όπως έγινε γνωστό, στο πακέτο της συμφωνίας εντάχθηκε τελικώς και το δίκτυο της Ελληνικής Τράπεζας.

Η Ελληνική έχει 29 υποκαταστήματα στη χώρα μας.

Τραπεζικές πηγές τονίζουν προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν υφίσταται θέμα ρευστότητας και σε κάθε περίπτωση οι καταθέσεις είναι διασφαλισμένες στο σύνολό τους.

Το απόγευμα θα αποφασιστεί και το ύψος του κουρέματος στις δύο μεγάλες κυπριακές τράπεζες.

Στη συνέντευξη Τύπου μετά το Eurogroup, ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής, όταν ερωτήθηκε για το μέλλον των θυγατρικών των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, είπε ότι υπήρξαν ορισμένες δυσκολίες, εξέφρασε πάντως τη βεβαιότητα ότι με τις επαφές που είχε με τον ομόλογό του Γ. Στουρνάρα "το θέμα έχει κλείσει".

Ειδική αναφορά έγινε και στην ανακοίνωση του Eurogroup.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι "το Eurogroup καλεί για άμεση εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας σχετικά με τις ελληνικές θυγατρικές κυπριακών τραπεζών, η οποία θα προστατεύει τη σταθερότητα τόσο του ελληνικού, όσο και του κυπριακού τραπεζικού συστήματος".

Διαβάστε τι αναφέρει δημοσίευμα του BBC για το δραματικό ολονύχτιο Eurogroup και την επόμενη μέρα που ξημερώνει (;) στην Κύπρο.Τι πήγε λάθος και η Κύπρος οδηγήθηκε στο χείλος του γκρεμού.

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

vlaxantoni pop xmas24
Τρέχω και δεν φτάνω
Τρέχω και δεν φτάνω