Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Οικονομία

Μειώνεται ο ΦΠΑ στα κράνη μοτοσικλετών από το 24% στο 13%

Μειώνεται ο ΦΠΑ στα κράνη μοτοσικλετών από το 24% στο 13%
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Λίγες ώρες μετά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Υποδομών

Λίγες ώρες μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Υποδομών και την επισήμανσή του ότι «δεν πρόκειται να ανεχθούμε άλλο να θρηνούμε θανάτους από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις» ανακοινώθηκε η μείωση του ΦΠΑ στα κράνη του δικυκλιστών, από το 24% που ισχύει σήμερα στον μειωμένο συντελεστή 13%.

Ο κ. Μητσοτάκης το πρωί της Πέμπτης προανήγγειλε φορολογικά κίνητρα προκειμένου να μειωθεί η τιμή του κράνους και έτσι να δημιουργηθεί ένα επιπλέον κίνητρο στους μοτοσικλετιστές για να φροντίσουν για την προσωπική τους ασφάλεια.
«Ύστερα από συνεννόηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και σε συνέχεια της δέσμευσής του για τη χορήγηση φορολογικών κινήτρων που αφορούν τη χρήση κράνους από τους δικυκλιστές, γίνεται γνωστό ότι ο ΦΠΑ για τα κράνη μειώνεται από το 24% στο 13%. Η σχετική διάταξη θα ενταχθεί στο δεύτερο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.Ύστερα από συνεννόηση του Πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και σε συνέχεια της δέσμευσής του για τη χορήγηση φορολογικών κινήτρων που αφορούν τη χρήση κράνους από τους δικυκλιστές, γίνεται γνωστό ότι ο ΦΠΑ για τα κράνη μειώνεται από το 24% στο 13%. Η σχετική διάταξη θα ενταχθεί στο δεύτερο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Το Μαγειρείο της Σόνιας
Το Μαγειρείο της Σόνιας