Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Οικονομία

Οι δανειστές τώρα απαιτούν πλήρη απελευθέρωση στις ομαδικές απολύσεις

Οι δανειστές τώρα απαιτούν πλήρη απελευθέρωση στις ομαδικές απολύσεις
Μετά τις μειώσεις μισθών και τις περικοπές στις αποζημιώσεις - Ερχονται απολύσεις δίχως όριο εάν ισχύσει η κατάργηση του 5% - Ξεπερασμένο το ισχύον πλαίσιο είπε ο υφυπουργός Εργασίας
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Νέος πονοκέφαλος έρχεται για τους εργαζομένους αφού όπως φαίνεται όλα είναι πλέον ανοιχτά για την απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα. Μάλιστα χθες ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου μιλώντας στη Βουλή υποστήριξε πως το ισχύον πλαίσιο είναι ξεπερασμένο και ότι εγκλωβίζει τους εργαζόμενους.

Ωστόσο όπως φαίνεται πρόκειται για μία νέα απαίτηση της Τρόικα, καθώς μετά το ζήτημα περικοπής των αποζημιώσεων ζητείται αλλαγή στο ισχύον πλαίσιο που απαγορεύει απολύσεις περισσότερες από το 5% του συνόλου των εργαζόμενων σε επιχειρήσεις που απασχολούν από 20 ως 150 άτομα.Υπενθυμίζεται πως μέχρι σήμερα έξι απολύσεις θεωρούνται ομαδική απόλυση και χρειάζεται την άδεια του κράτους η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί ποτέ.

Από την πλευρά του ο κ. Κεγκέρογλου ανέφερε πως πρέπει να εξεταστεί η διαδικασία με την οποία μια επιχείρηση υποβάλει αίτημα για ομαδικές απολύσεις σε συνδυασμό με την επίκληση της βιωσιμότητας της επιχείρησης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ήδη μελετάται ένα σχέδιο απελευθέρωσης.

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Καλλιόδης Κωνσταντίνος Γυναικολόγος

Καλλιόδης Κωνσταντίνος Γυναικολόγος