Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Οικονομία

Με καλό ρυθμό προχωρούν τα έργα στο Κατάκολο

Με καλό ρυθμό προχωρούν τα έργα στο Κατάκολο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Τέλη Απρίλη η πρώτη παράδοση

Του Γιάννη Σπυρούνη
Ικανοποιητική είναι η πορεία των εργασιών στο λιμάνι του Κατακόλου. Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη διάρκεια του χειμώνα, τα έργα προχώρησαν γρήγορα. Τόσο την επέκταση του παραλιακού κρηπιδώματος όσο και στον προσήνεμο μόλο, εκτιμάται πως η παράδοση των έργων θα γίνει νωρίτερα από τις συμβατικές υποχρεώσεις.

Στο παραλιακό κρηπίδωμα τοποθετούνται οι προκατασκευασμένοι τσιμεντένιοι όγκοι που οριοθετούν την επέκταση και έως τα τέλη Μάρτη εκτιμάται πως θα γίνει και το «γέμισμα» του κενού όπου θα δημιουργηθεί το νέο τμήμα του παραλιακού δρόμου του γραφικού χωριού. Έως τα τέλη Απρίλη θα έχει ολοκληρωθεί το έργο και ουσιαστικά η νέα τουριστική σεζόν θα βρει το Κατάκολο, ομορφότερο. Η επέκταση του παραλιακού κρηπιδώματος θα αλλάξει τα δεδομένα και στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου, αναμένουν την παράδοση της αρχιτεκτονικής μελέτης για να εξετάσουν τις τρεις σκέψεις που υπάρχουν για τη νέα διαμόρφωση. Δηλαδή τους χώρους που θα δημιουργηθούν για περίπατο, ποιοι χώροι θα δοθούν για να καλύψουν τις ανάγκες των καταστημάτων και όλα τα σχετικά ζητήματα.

Σε ότι αφορά την επέκταση του προσήνεμου μόλου η συμβατική υποχρέωση της εταιρίας είναι για παράδοση του έργου στις 15 Ιουλίου. Παρά τις αντιξοότητες λόγω καιρικών συνθηκών τα έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν ίσως και ένα μήνα νωρίτερα. Τις τελευταίες ημέρες οι εργασίες σταμάτησαν ακριβώς λόγω των προβλημάτων με τον καιρό, αλλά σύντομα θα ξεκινήσουν πάλι.

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις