Η συνεχιζόμενη ακρίβεια δεν αφήνει ανεπηρέαστο ούτε το αγαπημένο fast food των Ελλήνων: το σουβλάκι. Από παραδοσιακή, προσιτή επιλογή για κάθε βαλάντιο, έχει πλέον μετατραπεί σε προϊόν «πολυτελείας» για πολλούς καταναλωτές.
Οι επιχειρηματίες του κλάδου αντιμετωπίζουν αυξανόμενα λειτουργικά κόστη, με τις τιμές σε πρώτες ύλες – όπως το κρέας, τα κάρβουνα και τα έλαια – να σημειώνουν σημαντική άνοδο. Παράλληλα, το κόστος της ενέργειας (ρεύμα και φυσικό αέριο) αλλά και οι αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τον τελικό υπολογισμό.
Ως αποτέλεσμα, η τιμή για ένα απλό τυλιχτό έχει αυξηθεί σημαντικά. Πλέον, μία πίτα με γύρο ή καλαμάκι μπορεί να αγγίξει ή και να ξεπεράσει τα τέσσερα ευρώ, ανάλογα με την περιοχή και την επιχείρηση. Για μια τετραμελή οικογένεια, το παραδοσιακό γεύμα με σουβλάκια κοστίζει πλέον όσο ένα πλήρες γεύμα σε εστιατόριο.
Η μεταβολή αυτή φέρνει σε δύσκολη θέση τόσο τους καταναλωτές όσο και τους επαγγελματίες του κλάδου, που προσπαθούν να διατηρήσουν την ποιότητα των προϊόντων.
Πόσο κοστίζει το σουβλάκι ανά περιοχή της Αττικής
Δάφνη: 3,80€
Νέος Κόσμος: 3,90€ – 4€
Ηλιούπολη: 4,20€ – 4,40€
Γκύζη: 3,70€ – 3,90€
Κολωνάκι: 3,90€ – 4,40€
Κηφισιά: 4,10€ – 4,30€
Βουλιαγμένη: 4€ -4,20€
Πειραιάς: 3,70€ -3,90€
Η τιμή μάλιστα στα νησιά αγγίζει τα 7 ευρώ.



























