Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Οικονομία

Δασμοί: Προς εμπορική συμφωνία ΕΕ και ΗΠΑ πριν ή μετά τις 9 Ιουλίου

Δασμοί: Προς εμπορική συμφωνία ΕΕ και ΗΠΑ πριν ή μετά τις 9 Ιουλίου Φωτογραφία: chandlervid85_freepik
Πληροφορίες του Bloomberg αναφέρουν ότι τόσο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όσο και ο Χάουαρντ Λούτνικ, εμφανίστηκαν αισιόδοξοι για την υπογραφή συμφωνίας
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Δέκα ημέρες πριν τη λήξη της τρίμηνης προθεσμίας του Ντόναλντ Τραμπ για μερική αναστολή των υψηλών δασμών, που είχε ανακοινώσει ο ίδιος στις 2 Απριλίου, έχουν αυξηθεί οι ενδείξεις ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι κοντά σε μία εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ, ώστε να αποφύγει μία επώδυνη κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου που ξεκίνησε ο Αμερικανός Πρόεδρος. 

Πληροφορίες του Bloomberg αναφέρουν ότι τόσο η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όσο και ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Χάουαρντ Λούτνικ, εμφανίστηκαν αισιόδοξοι για την υπογραφή συμφωνίας πριν από τις 9 Ιουλίου που είναι η καταληκτική προθεσμία. 

Είναι ξεκάθαρο, επίσης, ότι η προθεσμία αυτή δεν είναι δεσμευτική, όπως δήλωσε την Παρασκευή ο Τραμπ, και μπορεί να παραταθεί, εφόσον υπάρχει πρόοδος στη διαπραγμάτευση. 

Διαβάστε περισσότερα στο imerisia.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

vlaxantoni pop xmas24