Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Οικονομία

Εμπορικοί σύλλογοι: Τεράστια τα προβλήματα . . . καταψήφιση απολογισμών!

Εμπορικοί σύλλογοι: Τεράστια τα προβλήματα . . . καταψήφιση απολογισμών!
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Πραγματοποιήθηκε η Γ.Σ. των αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου στην ανήκει και ο σύλλογος της Αμαλιάδας

Την ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων της πραγματοποίησε η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος στις 9 και 10 Μαΐου στην Πάτρα. Η μεγάλη συμμετοχή των Αντιπροσώπων που παρέστησαν, έδειξε και το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει καθημερινά ο εμπορικός κόσμος, τα οποία άπτονται της συνδικαλιστικής ιδιότητας και χρίζουν άμεσης επίλυσης.
Η Συνέλευση καταψήφισε τον Διοικητικό Απολογισμό της προηγούμενης Διοίκησης (Β. Παγώνη), αναμένοντας από την παρούσα Διοίκηση να είναι πιο μαχητική και αποτελεσματική.
Καταψήφισε και τον Οικονομικό Απολογισμό, μη εγκρίνοντας τους έως τώρα χειρισμούς της προηγούμενης Διοίκησης σε θέματα διαχείρισης-προγραμμάτων. Αποφασίστηκε ομόφωνα η πρόσκληση ορκωτού λογιστή προκειμένου να προβεί σε ελέγχους όσον αφορά στη διαχείριση προγραμμάτων που υλοποίησε η προηγούμενη Διοίκηση.
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Παυλίδης Ηλίας και οι Αντιπρόσωποι, επικεντρώθηκαν στο διεκδικητικό πλαίσιο της Ομοσπονδίας, το οποίο αφορά στο φορολογικό, στο ασφαλιστικό και στο τραπεζικό σύστημα.
Ζητήθηκε η θεσμοθέτηση ενός δίκαιου, ορθολογικού και αναπτυξιακού φορολογικού συστήματος, το οποίο να επιφέρει άμεσα φορολογικές ελαφρύνσεις. Το αφορολόγητο όριο επιβάλλεται να ισχύσει και για τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Επιτάσσεται η ανάγκη χρηματοδότησης και ρευστότητας των ΜμΕ και η ίδρυση μιας αναπτυξιακής Τράπεζας ΜμΕ, που θα επιφέρουν την απαραίτητη ανακούφιση στην αγορά. Απαιτείται μια, ευνοϊκή για την επιβίωση των ΜμΕ, ρύθμιση στα «κόκκινα» δάνεια. Στον Τειρεσία πρέπει να επέλθει η βαθμολόγηση των εντός και προ κρίσης επιχειρήσεων, με επιβράβευση των συνεπών φορολογουμένων.
Στον Ο.Α.Ε.Ε., πρέπει να επέλθουν ευνοϊκές για τους εμπόρους ρυθμίσεις που θα ανταποκρίνονται στις δύσκολες οικονομικά εποχές που διανύουμε. Προτείνεται παγιοποίηση των εντός κρίσης οφειλών, κεφαλαιοποίηση του χρέους και ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κλάσης.
Ζητήθηκε η κατάργηση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, η κατάργηση του θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων, αλλά και η πάταξη του παράνομου εμπορίου κάθε μορφής.
Κλείνοντας τη Γενική Συνέλευση, ο Πρόεδρος και οι Αντιπρόσωποι συμφώνησαν στα προβλήματα αλλά και στη διεκδικητική γραμμή του κλάδου.
«Η ΟΕΣΠ&ΝΔΕ αποτελεί τη «φωνή» του εμπορικού κόσμου και θα συνεχίσει να μάχεται για τα δικαιώματα και τα αιτήματά του», τονίστηκε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις