Μπροστά σε ένα νέο εφιαλτικό ενδεχόμενο βρίσκονται οι υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομοι, συμπεριλαμβανομένης και της Ολυμπίας Οδού. Στην παρούσα φάση κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει νέα διακοπή των εργασιών στην Πατρών - Κορίνθου, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.
Το σενάριο τρομάζει ακόμη περισσότερο, καθώς συνδέεται με τις πληροφορίες ότι περίπου 200 άτομα (εργάτες, οδηγούς, διοικητικούς, τεχνικούς κ.ά.) που εργάζονταν στην εταιρεία "ΆΚΤΩΡ" αλλά και σε υποεργολάβους του έργου από την Πάτρα μέχρι την Ακράτα-Αιγείρα, ειδοποιήθηκαν πως δεν θα συνεχίσουν να απασχολούνται, καθώς οι εργασίες διακοπτονται, χωρίς χρονοδιάγραμμα επανέναρξής τους.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι σχεδόν στο σύνολό τους τα μεγάλα έργα παρουσιάζουν σημαντικά προβλήματα ρευστότητας και δεν αποκλείεται να μείνουν στη μέση, στην περίπτωση που δεν προχωρήσει η συμφωνία με τους εταίρους προκειμένου το Δημόσιο να μπορέσει να εκταμιεύσει χρήματα, ώστε να καλυφθεί η συμμετοχή του.
Ωστόσο, δεν είναι αυτή η μοναδική εμπλοκή.
Οι σημαντικές καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην εκτέλεση των έργων είναι πιθανό να σηματοδοτήσουν απώλειες σημαντικών πόρων από το ΕΣΠΑ 2007-2013. Για το λόγο αυτό η Κυβέρνηση θα πρέπει να καταθέσει επίσημο αίτημα για παράταση του ΕΣΠΑ 2007-2013. Σε άλλη περίπτωση, έργα που δεν θα προλάβουν να ολοκληρωθούν, θα απενταχθούν και ο προϋπολογισμός τους θα επιβαρύνει είτε το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, είτε το νέο ΕΣΠΑ



















