Νέο αλαλούμ στο υπουργείο Οικονομικών, αυτη τη φορά για το θέμα της συλλογής αποδείξεων.
Μέσα σε τρεις ώρες οι αρμόδιοι του υπουργείου Οικονομικών «είπαν, ξείπαν» προφανώς μετά το σάλο που προκάλεσε η διάταξη - παγίδα να συγκεντρωθούν ως το τέλος του ετους, μέσα σε 20 ημέρες δηλαδή, αποδείξεις ώστε να μην επιβληθεί στους φορολογούμενους πρόστιμο 22%
Συγκεκριμένα με τη διάταξη, η οποία τελικώς απεσύρθη, οι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα έπρεπε να συγκεντρώσουν αποδείξεις για τα φετινά εισοδήματα. προκειμένου να καλύψουν το 10% του δηλωθέντος εισοδήματος. ΠΧ για έναν μισθωτό με ετήσιο εισόδημα 10.000 ευρώ θα έπρεπε να δηλωθούν αποδείξεις αξίας 1.000 ευρώ, διαφορετικά θα καταλογιζοταν πρόστιμο 22% επί της αξίας των αποδείξεων που έλειπαν, δηλαδή 220 ευρώ.
Να σημειώσουμε ότι είναι το δεύτερο «είπα - ξείπα» του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο χθες να αναγκάστηκε να μαζέψει τα περί αναδρομικού φόρου.
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες έρχεται η διάταξη, σύμφωνα με την οποία από 1/1/2016 όλες οι δαπάνες για την κάλυψη του αφορολογήτου θα πρέπει να γίνονται με πλαστικό χρήμα.




















