Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Οικονομία

Ηλεία: Ολοκληρώνονται οι φυτεύσεις καρπουζιού

Ηλεία: Ολοκληρώνονται οι φυτεύσεις καρπουζιού
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Θέμα καιρού η παραγωγή αλλά και η κατανάλωση

Του Γιάννη Σπυρούνη

Ολοκληρώνονται αυτό το διάστημα οι φυτεύσεις καρπουζιού για την φετινή παραγωγή της Ηλείας. Ήδη από τον περασμένο μήνα ξεκίνησαν οι καλλιέργειες του πρώιμου και πλέον προχωρούν αυτές του μεσοπρώιμου και του όψιμου. Οι καλλιεργητές δεν μπορούν να κάνουν κάποια εκτίμηση και το μόνο που ελπίζουν είναι να πάει καλά ο καιρός που επηρεάζει και την παραγωγή και την κατανάλωση.

Ένας από τους μεγάλους παραγωγούς καρπουζιού στην περιοχή του Καρδαμά, ο Γιώργος Αχαμνός, μίλησε στο ilialive.gr για τις φετινές καλλιέργειες. Η παραγωγή του πρώιμου αναμένεται να πάρει το δρόμο για τις αγορές μετά τις 25 Μαΐου, το μεσοπρώιμο έως τις 15 Ιουνίου και το όψιμο τον Ιούλιο. «Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα για το καρπούζι γιατί είναι μια ευάλωτη καλλιέργεια. Είναι θέμα καιρού και για την παραγωγή και για την κατανάλωση στις εξαγωγές. Πρώτα θέλουμε καλές καιρικές συνθήκες για να ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα η καλλιέργεια και έπειτα ο καιρός στην Ευρώπη θα κρίνει την κατανάλωση και τις εξαγωγές. Με ένα θερμό καλοκαίρι στην Ευρώπη, η παραγωγή ίσως φανεί λίγη απέναντι στη μεγάλη ζήτηση» εξήγησε μεταξύ άλλων ο κ. Αχαμνός.

Η εικόνα στις περισσότερες περιοχές της Ηλείας είναι εντυπωσιακή, με τους αγρότες να ξεκινούν με μεγάλη επιμέλεια τις καλλιέργειές τους.

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

vlaxantoni pop xmas24
vlaxantoni pop xmas24 300x300
vlaxantoni pop xmas24